Adviesraad voor Gendergelijkheid: kandidaten gezocht!-banner

Adviesraad voor Gendergelijkheid: kandidaten gezocht!

Ingediend op do 03/03/2022

8 maart is de Internationale Dag voor de Rechten van de Vrouw. Het is de gelegenheid om te herinneren aan de verworven rechten en aan het werk dat nog verricht moet worden voor meer gelijkheid tussen vrouwen, genderminderheden en mannen. Een van deze rechten is het stemrecht van vrouwen voor de wetgevende verkiezingen, dat in 1948 verworven werd. Recenter kunnen mannen sinds 2021 15 dagen vaderschapsverlof nemen, wat in 2023 zal stijgen tot 20.

Dit jaar lanceert de gemeente een oproep tot kandidaatstelling om de Adviesraad voor Gendergelijkheid te vormen. Deze raad heeft als voornaamste opdracht om adviezen, suggesties of voorstellen inzake gendergelijkheid te formuleren over allerlei kwesties van gemeentelijk belang, op eigen initiatief of op vraag van de gemeentelijke overheid.

Deze raad is toegankelijk voor Ukkelaars van 16 jaar of ouder of die in de loop van 2022 16 jaar worden. Er is een vergoeding voor kinderopvang voorzien onder bepaalde voorwaarden (inkomensplafond afhankelijk van de gezinssamenstelling en het aantal kinderen ten laste).

 Download het reglement

 Informatie over de verwerking van uw persoonsgegevens

Om u kandidaat te stellen of voor vragen kunt u contact opnemen met ons aanspreekpunt gender Cynthia Makumbu ( cmakumbukongolo@ukkel.brussels ou   02/605.22.83).

""