RUKWINDEN – SLUITING VAN DE GROENE RUIMTES EN VAN DE BEGRAAFPLAATS VAN DE DIEWEG OP 07/12
Wegens de aangekondigde hevige rukwinden van minstens 80 km/uur blijven de gemeentelijke groene ruimtes en de begraafplaats van de Dieweg op zaterdag 7 december de hele dag gesloten. De gewestelijke groene ruimtes, waaronder het Zoniënwoud, zijn gesloten vanaf 10 uur.
De heropening ervan is gepland op zondag 8 december om 8 uur.
De gemeente ondersteunt en organiseert preventie- en sensibiliseringscampagnes tegen discriminatie. Tegelijkertijd neemt de gemeente deel aan verschillende internationale dagen.
De gemeente sluit zich aan bij meerdere campagnes zoals:
de internationale dag van de rechten van de vrouw op 8 maart;
de internationale dag voor de uitbanning van rassendiscriminatie op 21 maart;
de internationale dag tegen homofobie en transfobie op 17 mei;
de maand oktober staat in het teken van de campagne die de strijd aanbindt tegen borstkanker;
de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen op 25 november;
Als u een Ukkelaar bent en ideeën hebt voor projecten die voor deze internationale dagen (of voor andere) zouden kunnen worden uitgewerkt, neem dan gerust contact op met de dienst.
Toekomstige en voorbije evenementen in de gemeente
De workshops eenouderschap zijn bedoeld om geïnteresseerde mensen te helpen om uit hun eenzaamheid te treden, hun ervaringen en hun moeilijkheden in hun rol als ouder te delen, om samen oplossingen te vinden, samen een toolbox te creëren om hun kind beter te begrijpen en ermee om te gaan ...
Workshops voor alleenstaande ouders zijn gratis. Ze worden gegeven door speciaal opgeleide lesgevers.
‘Saku’ is een voorstelling van de choreograaf Yves Aduhire met de groep Wild Kidz Party, geregisseerd door Chris Miller en geproduceerd door Fransisco Lumezo.
Het stuk gaat over problemen inzake sociale perceptie, de behoefte om gezien en erkend te worden, en hoe dit de mensen beïnvloedt met een identiteit of gender die niet worden erkend binnen de maatschappelijke codes. ‘Vaak verliezen we uiteindelijk het vertrouwen in onze capaciteiten, we schroeven onze ambitie terug, we laten ons indoctrineren door die mentaliteit, we werken er op een onbewuste manier aan mee. Hoe kunnen we dit schema afbouwen en onszelf ontplooien zonder onszelf te verraden?’
In dit stuk dat wordt gebracht door artiesten uit uiteenlopende LGBTQIA+ milieus, met verschillende raciale achtergronden, wordt dat kraken van die identiteit in scène gezet.
Dit evenement maakt deel uit van het Rainbow Karavane project georganiseerd door het Rainbow House Brussels.
2020
Think Pink
Om de campagne die de strijd aanbindt tegen borstkanker te steunen: ‘Think Pink’, de roze Think Pink-vlag werd gedurende de hele maand oktober op de gevel van het stadhuis geplaatst. Voorwerpen (maskers, pleisters, drinkflessen, enz.) met het Think Pink-logo werden verkocht aan leden van het gemeentepersoneel.
All genders welcome
All genders welcome is een promotieactie voor een inclusieve gemeente. Deze campagne werd gevoerd door het Rainbow House, in alle Brusselse gemeenten.
De documentaire ‘Ouvrir la voix’ van Amandine Gay werd getoond in het gemeentehuis van Ukkel. De vertoning werd gevolgd door een publiek debat over het thema racisme met Cécile Djunga, het collectief Mwanamke en het Collecti.e.f 8 maars.
Datum en plaats: 8 maart 2019, in het gemeentehuis.
Tentoonstelling #DeLaReussiteParmiVous
Datum en plaats: donderdag 19 september 2019, in het Park van Wolvendael.
Expo What were you wearing?
‘What were you wearing?’ was een tentoonstelling waarin slachtoffers van seksueel geweld ermee instemden de kleren te tonen die zij droegen toen zij werden aangerand, om mensen de mond te snoeren die denken dat vrouwen seksueel worden aangerand omwille van hun kledij.
Plaats en datum van de vernissage: zondag 24 november, in het Kunstenhuis van Ukkel.
De gemeente heeft aan alle scholen een kleurboek uitgedeeld, waarin mensen aan bod komen die de diversiteit van onze samenleving vertegenwoordigen. Neem gerust contact op met de dienst als u er een wenst te ontvangen.
Het personeel van de kinderopvang heeft een ‘égalicrèche’ opleiding gevolgd om handelwijzen in te voeren zonder stereotypen over vrouwen en mannen, en om te streven naar een niet-seksistische opvoeding. Na deze opleiding konden de kinderen van de tweede en derde kleuterklas genieten van animatie rond het voorlezen van het sprookje ‘t’es fleur ou t’es chou? ’.