Opgelet

Om redenen buiten onze wil wordt de lezing over de uitdagingen van de informatie en het beroep van journalist, die op vrijdag 8 december om 14.30 uur gepland stond in het Cultureel Centrum van Ukkel, afgelast. Bedankt voor je begrip.

De Stadsboomkwekerij van Ukkel

De Stadsboomkwekerij is een participatief project dat betrekking heeft op de banden die de Brusselaars onderhouden met de fruitbomen: het is de bedoeling om de fruitboom terug te brengen naar openbare plaatsen en opleidingsruimtes rond het beheer van fruitbomen en struiken te creëren.

De Stadsboomkwekerij van Ukkel is de eerste productieruimte voor fruitbomen van het project. Ze wil een plaats voor opleiding en actie zijn die elk jaar workshops voor het publiek kan aanbieden, alsook fruitbomen en -struiken om de openbare ruimtes in de gemeente te verfraaien. Deze boomkwekerij van ongeveer 5 are groot is een proeftuin voor voedsel- en klimaatveerkracht en gemengd bestuur (gemeente/burgers), ligt op het terrein van de Groendienst van Ukkel en is bereikbaar vanaf het Wolvendaelpark.

Hoewel het globale model van de boomkwekerij beslist werd tijdens een avond van cocreatie tussen burgers en de gemeente, is het dagelijks beheer in handen van een groep gemotiveerde en leergierige burgers die hun tuinbouwknowhow willen delen.

Meer informatie

 Website van Urban ecology

Burgerinspraak

Adres
Stallestraat 77

Telefoon
02/605.11.95

E-mail
burgerinspraak@ukkel.brussels