Homborch viert feest

Homborch viert feest is de afspraak voor de buurtbewoners van de wijk en ver daarbuiten, op zondag 28 mei van 11 tot 19 uur. Het Gelaarsde Katplein wordt dit jaar meegesleept door de animaties van de verschillende partners van dit gezellige evenement, met als rode draad de tropische klanken en smaken van de Caraïben!

De bewoners en verenigingen hebben opnieuw de handen uit de mouwen gestoken om met de hulp van verschillende gemeentediensten dit langverwachte moment in hun wijk te organiseren. Het kleurrijke en gevarieerde programma 2023 van Homborch viert feest richt zich tot iedereen, van jong tot oud. Nieuw: als voorprogramma verwelkomen de bewoners van Homborch je in de voormiddag voor hun woning voor een rommelmarkt die zich uitstrekt over de volledige wijk. De gelegenheid om koopjes te doen en deze typische wijk van onze gemeente te (her)ontdekken, die deel uitmaakt van de Brusselse tuinwijken.

Vanaf 11 uur leer je in een rondleiding meer over het verleden dankzij de Geschied- en Heemkundige Kring van Ukkel. Tegelijk krijgt de rommelmarkt bezoek van de fanfare van Les Chasseurs de Prinkères, waarvan de muzikale ronde door de wijk eindigt op het Gelaarsde Katplein, het zenuwcentrum van Homborch viert feest. Op het plein is er de hele namiddag lang animatie. Talrijke kraampjes verwelkomen het publiek. Verschillende verenigingen nemen immers deel aan het feest: de intergenerationele vzw Bras dessus Bras dessous, de dansers van Line Dance en het jeugdhuis l'Antirides. De kinderen worden verwend: poppenkastshow, circusworkshop, kermis, reuzespelen, ... En niet te vergeten de drank- en eetkraampjes van de bewoners en de gemeentelijke vzw Le Pas, waarvan de jongeren hun reis financieren door de verkoop van desserts. De muziek wordt in de spotlights gezet met een concert van de zangworkshop van de vzw voor senioren Generation+, onder leiding van gitarist Luc Weisser (Vaya Con Dios), en vanaf 17.30 uur bestijgt de band Rumba Latina het podium. Swingende heupen gegarandeerd!

Verschillende gemeentediensten zijn voortdurend in de weer: Sociale Samenhang, Cultuur, Jeugd, Senioren, Preventie, ... Talrijke andere diensten en partners dragen trouw hun steentje bij aan de organisatie.

Wanneer?

Zondag 28 mei 2023 van 11 tot 19 uur.

Waar?

Gelaarsde Katplein.

 Download het volledige programma


Jeugd

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur

Telefoon
02/605.15.10

E-mail
jeugd@ukkel.brussels