Lopende en geplande bouwplaatsen

De lijst van wegenwerken en renovatie-/heraanlegprojecten is nu beschikbaar als een interactieve kaart. Deze kaart biedt een eenvoudigere en efficiëntere oplossing waarmee u snel de lopende en toekomstige bouwplaatsen in uw wijk kunt bekijken.

Door op de onderstaande afbeelding te klikken of door de QR-code met uw smartphone te scannen, krijgt u toegang tot de kaart van het grondgebied van de Gemeente Ukkel met de huidige en geplande bouwplaatsen (niet-uitputtende lijst).

Cliquer sur la carte pour y accéder QR Code d'accès à la carte
Miniature de la carte des travaux à Uccle

 

Afbeelding
QR code accès carte interactive Cantier à Uccle

De opgelijste bouwplaatsen zijn die welke worden uitgevoerd door ofwel de gemeentelijke technische wegendienst, door Brussel Mobiliteit voor de gewestwegen, door de MIVB, ofwel door de diverse nutsbedrijven zoals Vivaqua, Sibelga, Infrabel, telecommunicatiebedrijven, enz.

Alleen grootschalige bouwplaatsen verschijnen op de kaart. Specifieke interventies en andere kleine bouwplaatsen worden niet vermeld. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Wegendienst voor meer informatie.  02/605.16.23

Gebruiksaanwijzing

Als u een gekleurde straat selecteert, wordt een venster geopend dat u toegang geeft tot bouwplaatsgegevens zoals:

  • de betrokken nutsbedrijven;
  • de aard van de werken;
  • de uitvoeringsperiode;
  • de contactgegevens van de beheerders van de nutsbedrijven en van de gemeentelijke verantwoordelijken.
Afbeelding
Détail de la carte interactives des chantiers en cours à Uccle
Klik op een straat om een pop-up te zien met de informatie over de bouwplaats.

De bouwplaatsen die standaard zichtbaar zijn, zijn de lopende bouwplaatsen. U kunt de geplande bouwplaatsen van het lopende jaar of van de volgende jaren raadplegen door de data (jaar, semester) te wijzigen in de filter die wordt voorgesteld als een trechter, rechtsboven op de pagina.

Afbeelding
Carte interactive travaux Uccle - le filtre

De data van de uitvoering van de bouwplaatsen worden ingevoerd naarmate de nutsbedrijven ons hiervan op de hoogte brengen. Zijn er geen precieze data, dan worden bouwplaatsen ingedeeld per jaar en semester. Updates worden ten minste eenmaal per week uitgevoerd.

De infrastructuurbouwplaatsen

U kunt ook de zogenaamde infrastructuurbouwplaatsen bekijken. Deze categorie van bouwplaatsen omvat het herstellen van voetpaden en paden, asfalteringen, de heraanleg van wegen, enz. Deze informatie wordt louter ter informatie meegegeven.

Evolutie van de planning

Plannen kunnen afhankelijk van verschillende factoren worden gewijzigd, zoals weersomstandigheden, het verkrijgen van verschillende bouwplaatsvergunningen, de aanwezigheid van andere bouwplaatsen in dezelfde sector.

Info over gewestelijke bouwplaatsen

Voor bouwplaatsen op gewestwegen kunt u contact opnemen met Brussel Mobiliteit:

Info Bouwplaatsen STIB/MIVB

Voor bouwplaatsen uitgevoerd door de MIVB zijn dit de contactgegevens:

Wegenis

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 15.30 uur

Telefoon
02/605.16.22

E-mail
wegenis@ukkel.brussels