HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark, de tuin van het Kunstenhuis Ukkel en de begraafplaats van de Dieweg blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Buitenschoolse opvang - ATL-Coördinatie

In elke gemeente is de ATL-coördinatie (Accueil Temps Libre) een steunpunt voor ouders en experts die zich bezighouden met de opvang van kinderen van 2,5 tot 12 jaar tijdens hun vrije tijd.

Accueil Temps Libre of buitenschoolse opvang betreft alles wat kinderen na schooltijd, maar ook tijdens weekends en schoolvakanties aangaat. Het gaat dus ook om activiteiten op school, sportclubs, verenigingen, bibliotheken en spelotheken, jeugdbewegingen, vakantiekampen, takenscholen, enz.

De ATL-coördinatie centraliseert de informatie van alle ATL-operatoren in de gemeente. De verspreiding van informatie gebeurt via  blog aesuccle.blogspot.com en de gewestelijke website  Bruxelles temps libre.

De ATL-coördinatie voert ook verschillende projecten uit, waaronder individuele bijlessen in scholen en de integratie van kinderen met een handicap tijdens activiteiten in de vrije tijd gedurende het jaar en tijdens schoolvakanties.

Extrascolaire - Coordination ATL

Adresse
Rue de Stalle, 877
Ouvert du lundi au vendredi de 8h30 à 12h30 et de 13h30 à 15h30

Téléphone
02/605.15.03 (projets)
02/605.15.02 (infos & com)

Courriel
aes@uccle.brussels