Internationale Solidariteit: projectoproep!

Projectoproep geopend tot 28 april 2024

Sinds 2019 lanceert de dienst Internationale Solidariteit elk jaar een projectoproep die verschillende doelstellingen nastreeft. Verenigingen en ngo's die werkzaam zijn in de sector van internationale solidariteit en ontwikkelingssamenwerking worden uitgenodigd om hun projecten voor te stellen in het kader van de projectoproep "Internationale Solidariteit" 2023.

Deze oproep heeft drie doelstellingen:

  1. De acties rond ontwikkelingssamenwerking van Ukkelse vzw's en ngo’s versterken;
  2. De acties rond wereldburgerschapseducatie voor Ukkelaars en gedragen door Brusselse vzw's en ngo’s promoten;
  3. De internationale mobiliteit van de Ukkelse jongeren mogelijk maken, wier projecten gedragen worden door Brusselse vzw's en ngo's.

Door middel van deze oproep wil Ukkel voornamelijk de Ukkelse verenigingen van internationale samenwerking en solidariteit actief begeleiden bij de ontwikkeling van structurerende en duurzame projecten ten gunste van ontwikkelingslanden, bijdragen aan de wereldburgerschapseducatie van de Ukkelaars, de mobiliteit van de Ukkelse jongeren stimuleren in het kader van projecten van internationale samenwerking of solidariteit gedragen door Brusselse verenigingen, interculturele ontmoetingen tot stand brengen in de gemeente en de projecten van de Ukkelse actoren van internationale solidariteit opwaarderen.

Er wordt een budget van 16.000 euro verdeeld over de aanvragers, die op basis van een tabel met evaluatiecriteria geselecteerd worden door de dienst Internationale Solidariteit.

Om een subsidieaanvraag in te dienen, vult u het  aanvraagformulier in en stuur je het voor 28 april 2024 per mail naar de dienst Internationale Solidariteit ( internationalesolidariteit@ukkel.brussels).

 Download het reglement
 Download het aanvraagformulier

Meer info?

 02/605.11.96
 internationalesolidariteit@ukkel.brussels

Internationale solidariteit

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.11.96

E-mail
internationalesolidariteit@ukkel.brussels