Opgelet

In het kader van de stakingsaankondiging voor donderdag 23 mei door het gemeenschappelijk vakbondsfront van de sector van de lokale en gewestbesturen van Brussel zal de werking van de diensten Bevolking, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen sterk verstoord zijn.

We raden je bijgevolg aan je bezoek aan het Administratief Centrum van Ukkel uit te stellen.

Ter herinnering: je kan heel wat administratieve procedures online verrichten via het beveiligd platform IRISbox-platform.

Herstelling, diefstal en achterlaten van fietsen

De Gemeente helpt u om uw stalen ros in perfecte staat houden met de 4 reparatiestations die de gemeente rijk is, de app Fix My Street om een verloren fiets te melden en nog tal van tips tegen diefstal.

Fietsherstelling

Wist u dat de gemeente reparatiestations heeft waar u alle materiaal ter beschikking hebt dat u nodig heeft om uw fiets te onderhouden en te herstellen? De Gemeente heeft publieke opblaaspunten en reparatiestations ingericht die u kunt terugvinden op de volgende adressen:

  • Emile Dancoplein
  • op het kruispunt van de De Frélaan en de Waterloosesteenweg
  • in Diesdelle
  • aan de Churchill-rotonde

Fietsdiefstal

U hebt net de fiets van uw dromen gekocht en u hebt schrik dat hij gestolen wordt? Er bestaan oplossingen om de risico's op diefstal te beperken en uw kansen te verhogen om uw fiets terug te vinden.

Een aantal tips om diefstal van uw fiets te vermijden:

  • maak uw fiets steeds vast, ook al houdt u maar enkele minuutjes halt of bevindt u zich op een plaats die u helemaal veilig lijkt
  • maak uw fiets vast aan een vast punt, dat verankerd is in de bodem
  • maak vooral het kader van de fiets vast en, indien mogelijk, ook het voorwiel
  • gebruik een stevig slot, bij voor keur in U-vorm

In het Brussels Gewest vervangt een fietsidentificatiedienst het graveersysteem. Via  het platform mybike.brussels, kunt u uw fiets registreren door zoveel mogelijk informatie door te geven: foto, merk, model, serienummer, kleur enzovoort

Uw fiets krijgt dan een uniek nummer. Bij diefstal kunt u uw fiets op dat platform melden als zijnde "gestolen".  

Iedereen kan de QR-code scannen met een smartphone of het identificatienummer invoeren in het platform om na te gaan of de fiets al dan niet als gestolen werd aangegeven.

Achtergelaten fietsen

Er bestaat een heel makkelijke manier om een in de straat achtergelaten fiets te melden: met uw smartphone en de app "Fix My Street".

Fix My Street is een reeds welbekende app om melding te maken van schade aan de weg, losse voetpadtegels of een beschadigd verkeersbord, bijvoorbeeld.

Maar Fix My Street kan eveneens worden gebruikt om een achtergelaten tweewieler te melden die soms jaren op dezelfde plaats staat te verroesten.

 Ontdek de app Fix My Street op de pagina Meld een incident. 

Mobiliteit

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.00 uur

Telefoon
02/605.16.10

E-mail
mobiliteit@ukkel.brussels