Opgelet

In het kader van de stakingsaankondiging voor donderdag 23 mei door het gemeenschappelijk vakbondsfront van de sector van de lokale en gewestbesturen van Brussel zal de werking van de diensten Bevolking, Burgerlijke Stand en Vreemdelingen sterk verstoord zijn.

We raden je bijgevolg aan je bezoek aan het Administratief Centrum van Ukkel uit te stellen.

Ter herinnering: je kan heel wat administratieve procedures online verrichten via het beveiligd platform IRISbox-platform.

De grote evenementen

De Dienst Cultuur organiseert evenementen en terugkerende culturele projecten. Hier vindt u de grote projecten en evenementen die elk jaar of om de twee jaar worden georganiseerd.

U kunt deze raadplegen om het culturele nieuws in Ukkel te volgen: 


Meet my ARTS

Deze multidisciplinaire kunstbiënnale nodigt het publiek uit om een aantal lokale beeldende kunstenaars te ontmoeten en hun werk en de geheimen van hun kunst te ontdekken. Op het programma: tentoonstellingen, demonstraties, participatieve workshops ... Volgende editie: lente 2025.


Wolvendaelnacht

Elk jaar in augustus bieden we u de kans om een magische avond en nacht door te brengen onder de sterrenhemel in het hart van Wolvendaelpark. Een totaal nieuwe en ongewone ervaring, zowel stedelijk als natuurlijk, om van te genieten met familie of vrienden. Op het programma: ontdekking van het park, jongleren met vuur, theatervoorstellingen, liedjes, voorlezen, een groot vuur, spelletjes en sterren kijken. We besteden bijzondere aandacht aan de duurzaamheid van dit evenement.


Kunst ter plaatse!

Elk jaar kondigt de terugkeer van het warme weer de komst aan van het culturele evenement "Kunst ter Plaatse" op verschillende Ukkelse openbare plaatsen. Dit is voor veel kunstenaars een ideale gelegenheid om met het publiek in contact te komen, hun werk te presenteren, hun werk toe te lichten en hun passie door te geven. Op het programma: schilderen, beeldhouwen, handwerk ...


Muziek in het park

Elke zomer vindt in het Théâtre de Verdure in het Wolvendaelpark het evenement "Muziek in het Park" plaats. Tijdens openluchtconcerten kunnen zowel muziekliefhebbers als wandelaars elkaar ontmoeten en een magisch, tijdloos moment delen met getalenteerde artiesten die erkend zijn in hun favoriete muzikale universum. Wereldmuziek en hedendaagse muziek, jazz, blues, folk, opera-aria's... het eclectische programma is onverwacht, van hoge kwaliteit en toegankelijk voor alle generaties.


Afspraak in de tuin

Ontdek tijdens een weekend een dertigtal tuinen en groene ruimtes van Ukkel die gratis hun deuren openen voor het publiek.

Op het programma: bezoeken aan privétuinen, natuurwandelingen en rondleidingen, tuinvoorstellingen en verhalen voor kinderen, picknick en reuzenspelen, creatieve workshops (demonstratie verfplanten, aquaponics …), gemeenschappelijke moestuinen bezoeken, concerten in de openlucht en muzikale ontmoetingen met het plantenrijk, live-painting et chill zone, tentoonstellingen … Een weekend om te genieten van een heleboel gratis activiteiten georganiseerd in de mooiste groene ruimtes van Ukkel!

Wanneer?

Zaterdag 1 en zondag 2 juni 2024 van 10 tot 18 uur. Inhuldiging op vrijdag 31 mei om 18 uur in het Kunstenhuis Ukkel ( Dekenijstraat 102).

Waar?

Kunstenhuis Ukkel, Tillensblok, Brugmannpark, visvijver, bibliotheek Centre, Hof ten Hove, Tuinen Van Buuren, Nekkersgatmolen, l’Usine, Spoken, Cauterblok, collectieve tuin Quartier durable Myosotis, moestuin Sparrenweg en 15 privétuinen in Ukkel.

Prijs?

Gratis.

Inschrijven?

Inschrijven voor de privétuinen is verplicht via de website van  CIVA

Voor sommige activiteiten moet je reserveren via  Afspraak in de tuin.

Infos?

 02/605.15.30
 cultuur@ukkel.brussels

Het programma vind je  hier. Het is vanaf 15 mei ook beschikbaar op de website  Afspraak in de tuin en in gedrukte versie in het Administratief Centrum van Ukkel ( Stallestraat 77) en op alle deelnemende locaties.

Evenement georganiseerd in samenwerking met het CIVA en met de steun van Leefmilieu Brussel.


Zomer Quartier d’été

Laat je een hele zomer verrassen door concerten, straattheater, circus, openlucht cinéma én leer nieuwe wijken kennen. Alle activiteiten zijn aangepast aan alle doelgroepen om zo goed mogelijk aan de wensen van iedereen tegemoet te komen met echte momenten van samenzijn rond gemeenschappelijke avonturen.


Openluchtcinema

Elke zomer strijkt het evenement "Bruxelles fait son cinéma" neer in het Théâtre de Verdure in het Wolvendaelpark, dat een hele avond lang omgetoverd wordt tot een grote openluchtbioscoop. Een atypische en gezellige manier om een hoogstaande film te ontdekken of het plezier terug te vinden om een film op groot scherm te bekijken.


Muziekfeest

Elk jaar viert de gemeente Ukkel het Muziekfeest met een groot aantal concerten op een vijftiental verschillende locaties. Het doel van dit initiatief is om nieuw talent, gevestigde lokale muzikanten en initiatieven van inwoners onder de aandacht te brengen en een breed publiek in staat te stellen om gratis concerten van alle stijlen bij te wonen in een ontspannen, feestelijke sfeer.


Tentoonstellingen

De Dienst Cultuur organiseert regelmatig tentoonstellingen, hetzij in het Kunstenhuis van Ukkel, in samenwerking met de Roze Hoeve, het Cultureel Centrum of andere partners. Het doel van deze tentoonstellingen is om het publiek kennis te laten maken met voornamelijk beroemde Ukkelse kunstenaars, met opkomende lokale talenten of met gepassioneerde kunstenaars. De hedendaagse kunst wordt ook onder de aandacht gebracht met de steun van onze partners en professionals.

Fototentoonstelling "Séries d'Arte VIII"

In 1950 beslissen vier fotografieliefhebbers om zich te verenigen en de "Club ucclois d’amateurs photographes" te stichten. Alphonse Timmermans, Jules Broodcoorens, Antoine Michiels en Georges Vanhulst worden vanaf 1951 vervoegd door een tiental andere amateurfotografen. Vandaag telt de club 26 leden. In 1958 wordt de club "Groupe Arte VIII" gedoopt en later krijgt hij zijn huidige naam, "Arte VIII, photo-club d’Uccle".

Deze tentoonstelling "Séries d’Arte VIII" groepeert 4 tot 9 foto's op een paneel die de fotograaf gemaakt heeft rond een thema dat hem bijzonder inspireert. Foto's van landschappen overdag en 's nachts, mist in eigenaardige sferen, heel zachte portretten die grenzen aan originele architectuur en kleurrijke caleidoscopen laten de bezoeker niet koud.

Wanneer?

Van vrijdag 12 tot vrijdag 26 april 2024. Vernissage op donderdag 11 april vanaf 18 uur. Vrije toegang van dinsdag tot vrijdag van 11 tot 18 uur en 1 uur voor en tijdens de voorstellingen (info op de website  van het Cultureel Centrum van Ukkel).

Waar?

In het Cultureel Centrum van Ukkel ( Rodestraat 47).

Infos ?

 02/605.15.30 of  cultuur@ukkel.brussels

 Event Facebook

Cultuur

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.15.30

E-mail
cultuur@ukkel.brussels

Wist u dat?

Tijdens het weekend «Nacht in het Wolvendaelpark» kunt u uitzonderlijk uw kampeertent in het park opzetten, met vrienden of familie. Kom een uniek moment beleven! Ga languit in het gras liggen en dompel uw ogen onder in het unieke spektakel van de dansende sterren aan de Ukkelse hemel.

Tent in het Wolvendaelpark
Tente dans le parc du Wolvendael

In de praktijk

Bent u een Ukkelse amateur of professionele artiest en wil u zich graag tonen op uw grondgebied? Neem contact op met de Dienst Cultuur om samen te bekijken waarvoor u in aanmerking komt.