""

De grote evenementen

De Dienst Cultuur organiseert evenementen en terugkerende culturele projecten. Hier vindt u de grote projecten en evenementen die elk jaar of om de twee jaar worden georganiseerd.

U kunt deze raadplegen om het culturele nieuws in Ukkel te volgen: 


Kunstenaarsparcours

Naar het voorbeeld van andere gemeenten organiseert Ukkel, in samenwerking met de gemeenten Linkebeek en Drogenbos, een kunstenaarsparcours gedurende twee weekends in mei of juni, in de oneven jaren.

Het kunstenaarsparcours nodigt fotografen, schilders, graveerders, beeldhouwers, tekenaars, maar ook vormgevers, performers en textielontwerpers uit; de kunstenaars van de gemeente worden uitgenodigd om de deur van hun huis of atelier te openen voor het publiek tijdens de periode van het kunstenaarsparcours.

Er worden ook groepstentoonstellingen georganiseerd op verschillende plaatsen, zoals het Kunstenhuis, de Roze Hoeve of bij andere partners. Bij deze gelegenheid wordt er voor de bezoekers ook een gids uitgegeven om hen de mogelijkheid te bieden hun eigen Parcours naar keuze samen te stellen.

Het Kunstenaarsparcours is een opportuniteit voor het publiek en de kunstenaars om met elkaar in contact te komen en de talenten van onze medeburgers te ontdekken.


Wolvendaelnacht

Elk jaar in augustus bieden we u de kans om een magische avond en nacht door te brengen onder de sterrenhemel in het hart van Wolvendaelpark. Een totaal nieuwe en ongewone ervaring, zowel stedelijk als natuurlijk, om van te genieten met familie of vrienden. Op het programma: ontdekking van het park, jongleren met vuur, theatervoorstellingen, liedjes, voorlezen, een groot vuur, spelletjes en sterren kijken.

We besteden bijzondere aandacht aan de duurzaamheid van dit evenement.


Kunst ter plaatse!

Elk jaar kondigt de terugkeer van het warme weer de komst aan van het culturele evenement "Kunst ter Plaatse" op verschillende Ukkelse openbare plaatsen. Dit is voor veel kunstenaars een ideale gelegenheid om met het publiek in contact te komen, hun werk te presenteren, hun werk toe te lichten en hun passie door te geven. Ook zijn er allerlei artistieke activiteiten gepland. Daarnaast moedigt de dienst Cultuur kunstenaars sterk aan om hun kunst live te beoefenen, wanneer de omstandigheden dat toelaten.

Bent u een kunstenaar die uw creaties wil presenteren? Info en inschrijving via e-mail  cultuur@ukkel.brussels of telefonisch  02/605.15.30.

Muziek in het park

Elke zomer vindt in het Théâtre de Verdure in het Wolvendaelpark het evenement "Muziek in het Park" plaats. Tijdens openluchtconcerten kunnen zowel muziekliefhebbers als wandelaars elkaar ontmoeten en een magisch, tijdloos moment delen met getalenteerde artiesten die erkend zijn in hun favoriete muzikale universum. Wereldmuziek en hedendaagse muziek, jazz, blues, folk, opera-aria's... het eclectische programma is onverwacht, van hoge kwaliteit en toegankelijk voor alle generaties.


Afspraak in de tuin

Ontdek een heel weekend lang de prachtige groene ruimtes van onze gemeente. Tijdens Afspraak in de Tuin krijg je de gelegenheid om een vijftiental groene ruimten in Ukkel te ontdekken of herontdekken in al hun rijkdom en diversiteit. Op elke plaats worden er culturele en natuurgericht activiteiten georganiseerd. En als extraatje bundelde het CIVA de krachten met de gemeente Ukkel om je een twaalftal privé-tuinen te laten ontdekken die uitzonderlijk hun deuren zullen openen. Op het programma: shows, concerten, wandelingen, creatieve workshops, tentoonstellingen en rondleidingen.

Volgende editie eerste weekend van september 2024.


Zomer Quartier d’été

Laat je een hele zomer verrassen door concerten, straattheater, circus, openlucht cinéma én leer nieuwe wijken kennen. Alle activiteiten zijn aangepast aan alle doelgroepen om zo goed mogelijk aan de wensen van iedereen tegemoet te komen met echte momenten van samenzijn rond gemeenschappelijke avonturen.


Openluchtcinema

Vrijdag 8 juli 2022 strijkt het evenement "Bruxelles fait son cinéma" opnieuw neer in het Théâtre de Verdure in het Wolvendaelpark, dat een hele avond lang omgetoverd wordt tot een grote openluchtbioscoop. Op het programma: vertoning van de film "Madres paralelas" van regisseur Pedro Almodovar. Een atypische en gezellige manier om een hoogstaande film te ontdekken of het plezier terug te vinden om een film op groot scherm te bekijken.

"Madres paralelas"

Door Pedro Almodovar - Spanje, 2022, 2u03. VO st FR.

Met Penelope Cruz, Milena Smit, Rossy de Palma, ...

Janis en Ana ontmoeten elkaar in een ziekenhuiskamer, op het punt om te bevallen. Beiden zijn vrijgezel en raakten per ongeluk zwanger. Janis, een vrouw van middelbare leeftijd, heeft geen spijt en is dolgelukkig. Ana, aan de andere kant, is een bange, berouwvolle en getraumatiseerde tiener. De paar woorden die zij uitwisselen zullen een zeer hechte band tussen hen scheppen, die door het toeval zal worden gecompliceerd op een manier die hun beider levens zal veranderen.

Tussen melodrama en een duik in Franco's verleden, onberispelijke kostuums en decors, sublieme actrices, een Almodovar die trouw is aan zichzelf.

Wanneer?

Op vrijdag 8 juli 2022 om 22 u.

Waar?

Aan het Openluchttheater van het Wolvendaelpark (ingang hoek van de Rodestraat en Wolvendaellaan).

Prijs?

Gratis.

Meer info?


Muziekfeest 2022: vijf dagen muziek voor iedereen!

Stel voor het Muziekfeest 2022 uw eigen programma samen van Het Huys tot het Hof ten Hove, van Music Shop Cavell tot het Kunstenhuis van Ukkel en van Le Phare tot het gemeentehuis. Dit jaar vinden de "Ukkel Street Sessions" plaats op vrijdag 17 juni, met dertien concerten in de wijken van Ukkel. Wijk Bascule, Kattuin, Wolvendaelpark, Haanstraat en Drie Bomenstraat, ... tal van plaatsen waar de lokale muzikanten van Ukkel die gereageerd hebben op onze oproep tot kandidaatstelling ons betoveren van 18 tot 21 uur. En op zondag 19 juni vindt het jaarlijks festival Montagne en Sons plaats op de Berg van Sint-Job. Een productie met de steun van de Conseil de la Musique en de minister van Cultuur.

Wanneer?

Van donderdag 16 (20 uur) tot dinsdag 21 juni 2022 (21 uur).

Waar?

Op verschillende plekken in Ukkel.

Prijs?

Gratis.

Info?

 Upload het programma van donderdag 16 juni (in het Frans)
 Upload het programma van vrijdag 17 juni (in het Frans)
 Upload het programma van zaterdag 18 juni (in het Frans)
 Télécharger le programme du dimanche 19 juin 2022 (in het Frans)
 Upload het programma van dinsdag 21 juni (in het Frans)


Tentoonstellingen

De Dienst Cultuur organiseert regelmatig tentoonstellingen, hetzij in het Kunstenhuis van Ukkel, in samenwerking met de Roze Hoeve, het Cultureel Centrum of andere partners. Het doel van deze tentoonstellingen is om het publiek kennis te laten maken met voornamelijk beroemde Ukkelse kunstenaars, met opkomende lokale talenten of met gepassioneerde kunstenaars. De hedendaagse kunst wordt ook onder de aandacht gebracht met de steun van onze partners en professionals.

Cultuur

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.15.30

E-mail
cultuur@ukkel.brussels

Wist u dat?

Tijdens het weekend «Nacht in het Wolvendaelpark» kunt u uitzonderlijk uw kampeertent in het park opzetten, met vrienden of familie. Kom een uniek moment beleven! Ga languit in het gras liggen en dompel uw ogen onder in het unieke spektakel van de dansende sterren aan de Ukkelse hemel.

Tent in het Wolvendaelpark
Tente dans le parc du Wolvendael

In de praktijk

Bent u een Ukkelse amateur of professionele artiest en wil u zich graag tonen op uw grondgebied? Neem contact op met de Dienst Cultuur om samen te bekijken waarvoor u in aanmerking komt.