Kunstenschool

Tekenen, schilderen, graveren, beeldhouwen, keramiek, video, fotografie, ... de kunstenschool van Ukkel is ondergebracht in het prachtige historische kader van het kasteel van Wolvendael en zijn Orangerie, en zij is het gemeentelijke opleidings- en promotiecentrum voor alle beeldende kunsten. 

Een multidisciplinaire artistieke scholing

De Kunstenschool is er voor kinderen, adolescenten en volwassenen. De voorgestelde basisopleiding biedt de mogelijkheid om te "leren kijken en zich te bevrijden van de hand”, zodat iedereen een opleidingstraject kan volgen op een gemeenschappelijke basis en tegelijkertijd zijn eigen artistieke expressie kan ontwikkelen onder het welwillende oog van de leraars.

Vanuit een multidisciplinaire artistieke invalshoek wil het onderwijzend personeel openstaan voor individuele ontwikkelingen en is het gewonnen voor ‘het openbreken van de workshops’, voor uitwisseling en gekozen en progressieve synergieën, rekening houdend met de vragen en de noden van de leerling. 

Workshops, tentoonstellingen en terugkerende evenementen

De opleiding beeldende kunsten is resoluut praktijkgericht. De Kunstenschool en haar leraars bieden hun lessen aan in de vorm van workshops die aanleiding geven tot periodieke tentoonstellingen voor publiek van binnen en buiten de gemeente. 

De workshops zijn verdeeld over 2 aparte gebouwen gelegen in het Wolvendaelpark en over 3 basisscholen verspreid over het grondgebied van de gemeente Ukkel (School Les Eglantiers, School Sint-Job, School Val Fleuri).

Een van de publieke activiteiten die de school aanbiedt, is het Kunstenfestival dat telkens doorgaat in het voorjaar. 

Onderwijs

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.22.70

E-mail
onderwijs@ukkel.brussels

Goed om te weten

Elke zaterdag, volgens de kalender, stelt de Ecole des arts voor om samen te komen rond een gezellige open tafel met zelfbediening.

In de praktijk

Contact

Uren en inschrijvingen

Neem contact op met de Kunstenschool voor informatie over de lesroosters, de beschikbaarheden en de inschrijvingsvoorwaarden.