Staten-generaal van de jeugd

De gemeente Ukkel wil uw bijdrage aan het leven in uw gemeente versterken en u de kans geven om u te laten horen. Daarom lanceren de dienst Burgerinspraak en de Jeugddienst de Staten-Generaal van de jeugd. Ze zijn bestemd voor u, Ukkelse jongeren van 12 tot 26 jaar.

De Staten-Generaal van de jeugd, wat is dat?

Het is een proces van lokale democratie dat zich uitstrekt over vier maanden en ons zal helpen om uw verwachtingen, behoeften en voorstellen beter te leren kennen. Hiervoor lanceren we een grote enquête. Maar daar houdt het niet op. Met de hulp van de vzw Jeune et Citoyen organiseren we ook workshops in de scholen, verenigingen en wijken. Dit proces vindt plaats van januari tot mei 2022 en wordt afgesloten met een groot Forum waarop u allemaal uitgenodigd wordt.

Hoe werkt het?

De Ukkelse jongeren worden uitgenodigd om:

  • Een vragenlijst in te vullen, die beschikbaar is op   het platform voor de burgerinspraak van de gemeente Ukkel ;
  • Deel te nemen aan een workshop indien u op een school, in een jeugdbeweging of in een vereniging zit die beslist heeft om actief deel te nemen aan dit project;
  • Deel te nemen aan het Forum van de Staten-Generaal van de jeugd, dat plaatsvindt op zaterdag 21 mei 2022, om te discussiëren en uw ideeën en projecten voor te leggen. Tijdens het Forum krijgt u de kans om al deze ideeën te delen met uw verkozenen. Het is ook de gelegenheid om andere jongeren te ontmoeten, deel te nemen aan het leven in uw gemeente en zeker en vast een heleboel te ontdekken (culturele of sportieve locaties, evenementen bestemd voor jongeren, subsidies voor projecten, ...).

Indien je geïnteresseerd bent, kan je je ook inschrijven voor het Forum
( burgerinspraak@ukkel.brussels)

 Website van de Staten-Generaal van de jeugd van Ukkel

Jeugd

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 15.30 uur

Telefoon
02/605.15.10

E-mail
jeugd@ukkel.brussels