Verenigingen van handelaars en ambachtslieden

De grote diversiteit van de Ukkelse wijken weerspiegelt zich meer bepaald in hun handelaars of ambachtslieden en hun talrijke verenigingen.

Bent u een handelaar/ambachtsman en wilt u toetreden tot een van deze verenigingen?
Bent u een burger en wilt u ze contacteren?
Raadpleeg de onderstaande lijst.

Lijst met de Ukkelse verenigingen van handelaars en ambachtslieden

ASBL du Bourdon

Wij zijn bijna de kleinste handelaarsvereniging in Ukkel, maar we zijn verenigd en dynamisch. Een klein comité met een klein budget, maar alles wordt aan de klanten en buurtbewoners aangeboden. We werken hand in hand met de handelaars en buurtbewoners en zijn zeer blij om deze dynamiek tot stand te kunnen brengen.

Union des Commerçants d'Uccle-Centre

Eendracht maakt macht: de handelaarsvereniging van Ukkel-Centrum.

De handelaarsvereniging van Ukkel-Centrum telt bijna honderd leden en is al meer dan 13 jaar zeer actief in de wijk. Dankzij de website www.ucclecentre.be blijft u op de hoogte van het leven in uw wijk en van de activiteiten die de komende weken en maanden gepland staan.

Association des Commerçants V.D.K.

Association des Commerçants & Artisans du Fort Jaco

Fort Jaco Village heeft als doel de wijk te dynamiseren, hem bij zoveel mogelijk mensen kenbaar te maken en de buurtwinkels te helpen door hen meer zichtbaarheid te geven. Op 1 april 2024 werd het Fort Jaco Fidelity Program gelanceerd, dat de vorm aanneemt van een klantenkaart tussen winkels. Telkens als klanten een aankoop doen bij een deelnemende handelaar kunnen ze een QR-code scannen aan de kassa van de deelnemende winkel. Wanneer de klant 25 QR-codes verzameld heeft, krijgt hij een cheque van € 25, die geldig is in de deelnemende winkels. Meer uitleg over het programma en over de deelnemende winkels op de website  Fort Jaco Village.

De niet te missen rommelmarkt van Fort Jaco vindt elke laatste zondag van augustus plaats. Reserveren voor de rommelmarkt kan vanaf begin juni via de website  Fort Jaco Village. Op vraag van de handelaars wordt er al 2 jaar een nieuwe braderie georganiseerd 10 dagen voor de zomersolden, rond 20 juni. Tot slot is er ook elk jaar een actie 3 dolle dagen.

Association des Commerçants & Artisans Shopping Vivier d'Oie

Association de Commerce du Quartier Bascule a.s.b.l.

Locatie: Waterloosesteenweg - kruispunt Molière - Legrand - Vanderkindere.

Bereikbaarheid: MIVB: bus en tram. TEC: bus. Cambio: Vanderkinderestraat. Villo!: Waterloosesteenweg.

Een grote diversiteit van handelszaken en diensten verwelkomen u in een dorpse gezelligheid waar iedereen elkaar kent en herkent.

Association des Commerçants Étoile Coghen

  • Verantwoordelijk:  De heer Marnick VEYS (Voorzitter)
  • Alsembergsesteenweg, 368 - 1180 Ukkel

Village St-Job

  • Verantwoordelijk: De heer Christophe Roelandt
  •  Fintro Saint-Job - Sint-Jobsplein, 29 - 1180 Ukkel
  • Website van Village St-Job (in het Frans)

Cavell Village

De vereniging Cavell Village bestaat al tien jaar en is ontstaan onder impuls van de huidige voorzitter, Jean-Pierre Bontemps van Boucherie Jean-Pierre, die 20 jaar geleden de deuren opende, en historische leden van het comité: Pierre Petré (sinds 1935), Frédérique Dardenne van boekhandel AmStramGram, Yvon en Claudine Thirionet van de voormalige boetiek Image Center, ...

De doelstelling: bijdragen aan de ontwikkeling en de harmonisering van de economische en culturele activiteiten in de wijk. Ze behartigt de belangen van de handelaars die er werkzaam zijn en zorgt voor de integratie van de wijk Cavell en de activiteiten in de omliggende wijken. De wijk Cavell bestaat uit de Vanderkinderestraat en de naburige straten. In deze optiek ontwikkelt ze een belangrijk netwerk van handelaars in zeer uiteenlopende activiteitendomeinen (voeding, esthetiek, kleding, fotografie, horeca, boeken, decoratie, bloemen, ...).

De vereniging organiseert regelmatig afspraken met de gebruikers van de wijk: grote jaarlijkse rommelmarkt in samenwerking met de handelaarsvereniging Bascule, afspraak met Sinterklaas en decoratie voor de eindejaarsfeesten, regelmatige activiteiten voor carnaval, autoloze dag (Cavell Champêtre), enz. Al deze initiatieven die uit eigen middel gefinancierd worden, zijn het resultaat van het vrijwilligerswerk van de deelnemende handelaars en hebben geholpen om een echte wijkdynamiek te creëren rond regelmatige ontmoetingen tussen de handelaars, de bewoners, de gemeente en andere partners uit de wijk.

  • Verantwoordelijk: De heer Jean-Pierre BONTEMPS
  •  Beenhouwerij Jean Pierre - Vanderkinderestraat , 299e - 1180 Ukkel
  • Website van Cavell Village (in het Frans)

Le Quartier des Artisans A.S.B.L.

Economische activiteiten

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 met afspraak

Telefoon
02/605.12.20

E-mail
economie@ukkel.brussels