HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark, de tuin van het Kunstenhuis Ukkel en de begraafplaats van de Dieweg blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Academie van Ukkel

De Academie van Ukkel is er zowel voor kinderen, tieners en volwassenen die verschillende vormen van artistieke expressie willen ontdekken en graag willen beoefenen, alleen of in groep, als voor diegenen die een degelijke opleiding willen volgen om uitstekende amateurs of toekomstige professionals te worden (muziek, woord en dans).

De Academie van Ukkel heeft vijf vestigingen

Om aan de vraag van alle Ukkelaars te voldoen, biedt de Academie van Ukkel een gedecentraliseerde dienst aan (Centrum, Edith Cavell, Églantiers, Homborch en Sint-Job). Sinds 1903 heeft de Academie meer dan duizend muziekliefhebbers opgeleid, zowel amateurs als toekomstige professionals. 

Drie kunstdomeinen: muziek, dans en woord

De Academie van Ukkel biedt talrijke cursussen aan in 3 grote kunstdomeinen:  

  • Muziek: samenzang, samenspel, jazzband, kamermuziek, componeren en analyse, notenleer, ... evenals tal van muziekinstrumenten (piano, gitaar, fluit, zang, koperblazers, viool, ...). 
  • Dans: basisopleiding klassieke dans.
  • Woord: dictie, welsprekendheid, voordracht, drama (toneel).

Voor wie? 

De Academie van Ukkel is er voor volwassenen, kinderen vanaf 7 jaar en adolescenten vanaf 14 jaar.

Contact en inschrijving

Raadpleeg de website van de Academie van Ukkel om contact op te nemen met een van de vestigingen. 

Uren en inschrijvingen aan de Academie van Ukkel

Neem contact op met de Academie voor meer informatie over de lesroosters, de beschikbaarheden en de inschrijvingsvoorwaarden. 
 

Onderwijs

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.22.70

E-mail
onderwijs@ukkel.brussels

Wist u dat?

De Academie van Ukkel vormt muzikanten, dansers en acteurs, amateurs of toekomstige professionals, zoals fluitspeler Emmanuel Pahud en actrice Natacha Régnier. .

Vaak gestelde vragen

Neen. Raadpleeg de pagina Kunstenschool in Ukkel voor de opleidingen beeldende kunsten (tekenen, schilderen, beeldhouwen, film, video, …) in Ukkel.