Workshops en gezelschapsspelen

Hebt u zin om uw talenten te oefenen of om er een te ontdekken? Daar staat geen leeftijd op. De vele creatieve en recreatieve workshops voor senioren georganiseerd door de vzw Generation + en haar vrijwilligers bieden u de mogelijkheid om ontspannende en leuke momenten te beleven. Er is er vast wel één (of zelfs meerdere) die bij u of uw (groot)ouders past.

De workshops en gezelschapsspelen zijn toegankelijk voor iedereen, of u nu in Ukkel woont of niet, na inschrijving en betaling van een deelnameprijs die varieert naargelang de activiteiten (sommige zijn gratis).

Ontdek hierna hoe u zich kunt inschrijven onder «In de praktijk».

Op het programma

Bent u geïnteresseerd in een van de volgende activiteiten? Raadpleeg de uurroosters, de plaats, de contactgegevens en prijzen (sommige activiteiten zijn gratis) onder de rubriek «Workshops & Gezelschapsspelen» van het  magazine G+ of contacteer de Dienst Senioren.

Aquarel 

Leer of vervolmaak uw aquareltechnieken met de hulp van getalenteerde leraren die u al hun geheimen zullen verklappen.

Filocafé

Kom uw mening geven, verwoord uw ideeën over maatschappelijke kwesties en debatteer erover in groep.

Creatief met karton & Co

Kartonnen dozen, notitieboekjes, boekbanden, ... Maak of versier ze naargelang uw stijl en inspiratie. 

Zang

Onze begeleider leidt deze workshop op een gezellige en enthousiaste manier, zodat u zich vrij kunt uitdrukken via liedjes die zeker uw leven hebben beïnvloed. 

Tekenen

Bent u geïnteresseerd in artistiek tekenen? Ontwikkel uw creativiteit met goede raad tijdens deze workshops die zowel bedoeld zijn voor beginners als voor gevorderden. 

Creatief schrijven

Het enige wat hier telt is graag schrijven. Het maakt niet uit welke stijl, spelling, kalligrafie of zelfs taal! Waar het om draait? Expressie en spontaniteit! 

Informatica

Bent u al vertrouwd met een computerklavier en een muis? Deze cursussen zullen u in staat stellen om uw pc beter te gebruiken en het beste te halen uit courant gebruikte software. Zie ook:  Informatica voor senioren

Gezelschapsspelen

Kaartspelen, woordspelen, algemene kennisspelen en natuurlijk schaken: de senioren van Ukkel komen elke week samen voor het spelplezier en voor de vriendschap:

  • Klaverjassen
  • Bridge
  • Schaken
  • Piramide
  • Questions pour un champion
  • Scrabble duplicate of original
  • Wiezen

Talen

Oefen uw woordgeheugen en geniet ervan om u uit te drukken in het Nederlands of Engels door deel te nemen aan onze tafelgesprekken, georganiseerd volgens de mate waarin u de taal van Vondel of Shakespeare beheerst.

Patchwork

Deze activiteit is opgesplitst in 2 workshops die een initiatie bieden in verschillende patchworktechnieken.

Schilderen op zijde

U zult mooie kaarten of schilderijen kunnen creëren, zonder dat u moet kunnen tekenen, en dat met tal van technieken zoals aquarel op zijde of de werking van anti-fusant.

Theater 

De workshop Theater geeft ons een plek om te zoeken en te experimenteren, waar we werken aan onze stem, ademhaling, ritme, tekst, beweging, ruimte, geheugen en verbeelding, maar het is vooral een plaats van ontmoeting met zichzelf en de anderen.

Naaldwerk

Initiatie en vervolmaking van kruissteektechnieken, breien, haken.
 

Senioren

G+

Adres
Stallestraat 77

Telefoon
02/605.15.50

E-mail
senioren@ukkel.brussels

Wist u dat?

Wilt u kennismaken met het magazine «G+» voordat u zich abonneert? Op eenvoudig verzoek wordt het eerste nummer u gratis bezorgd.

Afbeelding
Icône Magazine

In de praktijk

Het volledige programma van de activiteiten, met eventuele inschrijvingskosten en contactgegevens, wordt gedetailleerd beschreven in het magazine G+ waarvoor een jaarabonnement € 10 kost voor 10 nummers.

Dit abonnement geeft u recht op kortingen op bepaalde activiteiten georganiseerd via de vzw Generation + van de gemeente.

 Zich abonneren op het magazine G+

U kunt ook informatie bekomen bij de Dienst Senioren (contactgegevens op deze pagina).