HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark, de tuin van het Kunstenhuis Ukkel en de begraafplaats van de Dieweg blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Het Kunstenhuis van Ukkel

Het Kunstenhuis van Ukkel is een ontmoetings- en uitwisselingsruimte voor kunstenaars, waar tentoonstellingen, concerten en conferenties worden gehouden.

De Dienst Cultuur organiseert er drie tot vier keer per jaar tentoonstellingen die voornamelijk Ukkelse kunstenaars onder de aandacht brengen, participatieve culturele projecten, tentoonstellingen van bepaalde wedstrijden van de gemeente. Sinds 2021 hebben artistieke samenwerkingen met curatoren en culturele operatoren deze culturele locatie nieuw leven ingeblazen als ruimte voor hedendaagse kunst. Tentoonstellingen van Ukkelse kunstenaars krijgen er voorrang, maar er worden jaarlijks ook Belgische en internationale kunstenaars in de spotlights gezet. Indien u een tentoonstellingsproject heeft, kunt u contact opnemen met de dienst Cultuur via  cultuur@ukkel.brussels.

De Dienst Openbare Manifestaties beheert de andere bezettingen van deze locatie en de verhuur ervan. Het Kunstenhuis ontvangt zo elk jaar leerlingen en leraars van de muziekacademie voor verschillende audities, en het kan ook door particulieren worden gehuurd om er tentoonstellingen, concerten, conferenties en seminaries te organiseren.

Ligging

  •  Dekenijstraat 102 - 1180 Ukkel
  •  02/605.15.40

Cultuur

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.15.30

E-mail
cultuur@ukkel.brussels

Wist u dat?

De voormalige pastorie die we vandaag het "Kunstenhuis van Ukkel", een plaats voor kunst en cultuur, bood in 1798 plaats aan de eerste openbare school van Ukkel.