Van Buuren Museum

Het Van Buuren Museum was het huis van een echtpaar met een passie voor kunst, een prachtige natuur en zeldzaam meubilair. U bezoekt het museum alsof u bent uitgenodigd in de intimiteit van een huis vol met schatten uit het dagelijks leven van de jaren 20. Een genot voor liefhebbers van kunst, ambacht en siertuinen. 

Het Van Buuren Museum is gehuisvest in het huis van het mecenas-echtpaar Van Buuren, dat een indrukwekkende verzameling schilderijen bezat, gesigneerd door bekende kunstenaars uit de 16de tot de 20ste eeuw. 

Men treft er heel wat werken aan van:

  • James Ensor;
  • Henri Fantin-Latour;
  • Constant Permeke;
  • Gustave van de Woestyne;
  • de entourage van Pieter Brueghel de Oude;
  • en vele andere. 

Uitzonderlijke architectuur en meubilair

Het gebouw en de tuinen zullen de liefhebbers van art deco in vervoering brengen; elke muur, elke ruimte, elk meubelstuk is tot in het kleinste detail en in de stijl van de tijd uitgewerkt. Een bezoek aan het museum is alsof u teruggaat in de tijd en het dagelijks leven van een welgesteld echtpaar uit de jaren 20 beleeft. 

Dompel u onder in de art deco van het Van Buuren Museum

Bezoeken op het ritme van de seizoenen

Rond het huis liggen er ook prachtige tuinen. Ze zijn toegankelijk en zeker een bezoek waard voor de prachtige rozentuin in art-decostijl van Jules Buyssens, het Labyrint en de romantische Geheime Tuin van het hart van René Pechère.

Het voortdurend evoluerende aanzicht in de tuinen maakt van deze plaats een museum om meerdere malen per jaar te bezoeken. 

Contact

Cultuur

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.15.30

E-mail
cultuur@ukkel.brussels