La Ferme Rose

La Ferme Rose getuigt van het landelijk verleden van Brussel en is een unieke parel van ons cultureel erfgoed. Ze biedt het publiek gevarieerde culturele en artistieke projecten. Ook particulieren kunnen gebruikmaken van de locatie en kunnen deze huren om er evenementen te organiseren.

De recente renovaties van La Ferme Rose maken het mogelijk om er de meest uiteenlopende activiteiten te organiseren: tentoonstellingen, concerten, theater, theatercafés, bijeenkomsten, ... De ruimten kunnen worden aangepast en uitgerust met materiaal (geluidsinstallatie, verlichting, stoelen, podia, projectoren, ...) in functie van de noden. 

Kunstenaars worden er enthousiast onthaald (kunstenaars in residentie, tentoonstellingen, concerten, ...) en samenwerkingen met lokale actoren dragen bij tot de culturele dynamiek van deze locatie. 

La Ferme Rose kan ook afgehuurd worden voor privé-evenementen zoals:

  • colloquia;
  • verjaardagen;
  • doopsels;
  • huwelijken;
  • ...

Een beetje geschiedenis

La Ferme Rose heeft een bewogen geschiedenis, dat maakt van dit gebouw een locatie vol herinneringen. Zoals de naam aangeeft, was deze locatie in wezen een hoeve uit de 13de eeuw. Doorheen de geschiedenis werd de locatie gebruikt als landhuis, melkerij, geitenboerderij, dansgelegenheid, openluchttheater, ... 

Vanaf 1954 krijgt het gebouw en de groene omgeving errond een andere bestemming, en na een tijd van verwaarlozing verwerft de site geleidelijk zijn huidige functie: een polyvalente, veilige en operationele culturele locatie, en dat na 5 jaar restauratiewerken. 

Met dit rijke verleden als basis timmert La Ferme Rose als culturele site die toegankelijk is voor alle Ukkelaars verder aan haar activiteiten, zonder haar eerste functie uit het oog te verliezen; La Ferme Rose biedt sinds kort immers ook plaats aan het collectief Semance, de Brusselse balie voor zelf gekweekt en traditioneel zaaigoed. De cirkel is rond. 

Contact

Openingsuren

  • Maandag, dinsdag, donderdag tussen 9.30 en 17.30 uur.
  • Op vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur.

Cultuur

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 14.00 tot 16.30 uur

Telefoon
02/605.15.30

E-mail
cultuur@ukkel.brussels