HEROPENING VAN VIER GEMEENTELIJKE GROENE RUIMTES

Door het slechte weer van dinsdag hebben onze tuinen en parken aanzienlijke schade geleden. Dankzij het werk van onze snoeiers en tuiniers kunnen het Montjoiepark, de Kattuin, de Zandbeektuin en de voormalige visvijver vanaf zaterdag 13 juli opnieuw geopend worden. Ze werden onderzocht en volledig beveiligd.

Het Wolvendaelpark, het Raspailpark, het Brugmannpark en de tuin van het Kunstenhuis Ukkel blijven tot nader order gesloten. De bomen die nog rechtstaan zijn immers kwetsbaar (afgerukte takken of toppen) en de stabiliteit ervan moet nog beoordeeld worden voor jouw veiligheid. De omgevallen bomen moeten ook nog van de paden en ontspanningsruimtes verwijderd worden.

Vrijwilligerswerk en betaald werk

Wilt u zich als senior of ten behoeve van senioren in Ukkel inzetten voor vrijwilligerswerk? Je kunt je tijd geven voor senioren.

Veel activiteiten voor senioren worden ondersteund en geleid door vrijwilligers, soms senioren zelf. Deze investering van tijd en energie wordt besteed aan allerlei soorten activiteiten: liefdadigheid, mobiliteit, zorg, gezelschap, cultuur, sport, intergenerationele activiteiten ...


Vrijwilligerswerk in verband met de gemeente

Generation +

Vzw Generation + is de Ukkelse vereniging die een groot aantal activiteiten in de gemeente "stuurt". Veel vrijwilligers zijn voor hun plezier betrokken bij deze sociaal-culturele activiteiten.

Als u zelf betrokken wilt raken,  raadpleeg de pagina van vereniging Generation +

Mobitwin

Heeft u een auto en wilt u ouderen helpen die zich niet meer zelfstandig kunnen verplaatsen? Waarom niet lid worden van Mobitwin?

Hoe word je vrijwilliger bij Mobitwin? Raadpleeg de pagina mobiliteitshulp


Actieve verenigingen in Ukkel

Samen Goed Verouderen

Samen Goed Verouderen werkt aan het welzijn en de ontwikkeling van ouderen door eenzaamheid en isolement te doorbreken. Concreet brengt deze vereniging vrijwillige buren samen die tijd besteden aan geïsoleerde senioren, naargelang de beschikbaarheid en behoeften van elk van hen.

 Website vzw Samen Goed Verouderen

Rode Kruis

Vrijwilligers van het Rode Kruis gaan naar de huizen van geïsoleerde mensen om kleine diensten te verlenen, naar hen te luisteren en een moment van warmte en gezelligheid te delen.

 Website Rode Kruis (in het Frans)

Vzw Hamac

Deze vereniging brengt ouderen in contact met eenoudergezinnen (voornamelijk moeders) in hun buurt voor een regelmatige relatie van het type vervangende grootouder.

Website vereniging Hamac (in het Frans)


Behoud van een beroepsactiviteit na de pensionering

Bent u met pensioen en wilt of moet u blijven werken?  Raadpleeg de website van de Belgische sociale zekerheid voor informatie over de mogelijkheden om een beroepsinkomen te combineren met uw ouderdomspensioen.

Senioren

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.30 uur (enkel telefonisch)

Telefoon
02/605.15.50

E-mail
senioren@ukkel.brussels