Ukkels Label

Alle Ukkelse handelaars streven hetzelfde doel na: gevarieerde en kwalitatieve producten verkopen, uitzonderlijke kennis aanbieden en het 'dorpsgevoel' aanmoedigen. De gemeenteraad heeft daarom beslist om hen een 'Ukkels label' toe te kennen als erkenning voor hun dagelijkse inspanningen voor de steeds veeleisendere klanten.

De gemeente Ukkel staat bekend om haar groene ruimtes en kwalitatieve leefomgeving, maar ook voor haar winkels. In Ukkel zijn er talrijke buurtwinkels voor allerlei domeinen. Tijdens een leuke wandeling in de wijken kunt u ze allemaal ontdekken. Als belangrijke pijlers in het socio-economische leven dragen ze enorm bij tot de uitstraling van de gemeente.

Afbeelding
Logo du Label ucclois

De winkels zijn te vinden op het Sint-Pietersvoorplein, in de Groene Jager, in Fort Jaco, in de Vanderkinderestraat, in Bascule, op het Sint-Jobsplein, de Waterloosesteenweg of ergens in een van de kleine straatjes en plekjes waar de charme van Ukkel terug te vinden is.

De Ukkelse handelaars met een label, per categorie

Onthaal

Het label 'Onthaal' wordt toegekend aan handelaars die hun klanten gastvrij, hartelijk en vriendelijk te woord staan. Ze staan ter beschikking van hun klanten en luisteren naar hun behoeften. Ze geven aangepast advies en doen hun uiterste best om elk winkelbezoek geslaagd te maken. 

Verfraaiing

Het label 'Verfraaiing' bekroont de kwaliteit van het uitstalraam, de inrichting en verlichting ervan, een mooi uithangbord, de harmonieuze presentatie van de producten en de diensten in de winkel, de zorgvuldige keuze van meubels en decoratie, de manier waarop de voorgevel in de omgeving opgaat ... 

Renovatie

Het label 'Renovatie' wordt uitgereikt voor renovatiewerken die werden uitgevoerd om de zichtbaarheid, de toegankelijkheid en de aantrekkelijkheid van het bedrijf te vergroten: gevelrestauratie, nieuwe ramen, aanpassingen aan de voorgevel, nieuwe uithangborden, herindeling van binnen- en buitenruimten, nieuwe signalisatie ...  

Duurzame Ontwikkeling

Het label 'Duurzame Ontwikkeling' onderscheidt handelaars die de voorkeur geven aan lokale en ambachtelijke producten, met veel respect voor kennistraditie. Zij waken ook over de productievoorwaarden en de herkomst van de producten. Consumenten die hier hun aankopen doen, hebben aandacht voor het sociale aspect, maar ook voor het milieu. 

Onderlinge Hulp

Handelaars die het label 'Onderlinge Steun' krijgen, zijn actief betrokken bij het verenigingsleven in hun wijk. Zij organiseren ieder jaar talrijke activiteiten en werken mee aan een hechte band tussen de handelaars en maken hun wijk dynamischer en aantrekkelijker. Tal van deze handelaars zetten zich ook in voor het goede doel. 

Speciaal Label van de Jury

Het Speciaal Label van de Jury bekroont winkels die zich van hun concurrenten onderscheiden: ze hebben een internationale reputatie, zorgen voor kennisoverdracht van generatie op generatie, bieden een selectie van zeldzame producten aan, werken in een vernieuwend concept, hebben hun openingsuren aan de vraag aangepast, bouwen voort op tradities ...

Economische activiteiten

Adres
Stallestraat 77
Open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 12.00 en van 13.00 tot 15.00 met afspraak

Telefoon
02/605.12.20

E-mail
economie@ukkel.brussels