Wijziging van de gereglementeerde zones op het Sint-Pietersvoorplein

Ingediend op wo 30/08/2023

De reglementering op het parkeren werd op 2 mei gewijzigd, zowel in parking Dekenij-Sint-Pieter als op het Homère Goossensplein en in de Dekenijstraat. Het veertigtal plaatsen in parking Dekenij-Sint-Pieter werd een oranje zone, waardoor houders van een bewoners- en professionele kaart er niet meer mochten parkeren. Als compensatie werd een veertigtal plaatsen in de naburige straten (Homère Goossensplein en Dekenijstraat) een groene zone.

Verschillende inwoners hebben ons laten weten dat de plaatsen op het Homère Goossensplein geen echte compensatie vormen aangezien er elke zondagvoormiddag markt en af en toe kermis is, waardoor ze hun voertuig zaterdagavond of zondagochtend heel vroeg moeten verplaatsen.

Na de contacten met verschillende buurtbewoners werd beslist om het statuut "oranje zone" en "groene zone" van het Homère Goossensplein en de plaatsen op het Sint-Pietersvoorplein tussen de Postiljonstraat en de Dekenijstraat om te keren. Het Homère Goossensplein wordt opnieuw een oranje zone, terwijl een twintigtal plaatsen langs de Sint-Pieterskerk (schuin en in de lengte) tussen de Postiljonstraat en de Dekenijstraat een groene zone wordt. Deze plaatsen worden dus beschikbaar voor de houders van een bewonerskaart. Deze wijziging werd goedgekeurd door de gemeenteraad.