Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

Wolvendael 668

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Kunstenaarsparcours Ukkel-Linkebeek-Drogenbos 2021

Kunstenaarsparcours Ukkel-Linkebeek-Drogenbos 2021

Deze 13de editie van het Kunstenaarsparcours zal dit jaar plaatsvinden tijdens de weekends van 29-30 mei en 5-6 juni 2021 in de gemeentes Ukkel, Linkebeek en Drogenbos.

Omwille van de gezondheidsmaatregelen zal de Kunstenaarsroute voor het eerst plaatsvinden in twee fases. Dit zal zo veel mogelijk kunstenaars de kans bieden te exposeren in zo veilig mogelijke omstandigheden.

Fase I vindt plaats in de weekends van 29-30 mei en 5-6 juni 2021 in Ukkel

Het betreft plaatsen waar tentoonstellingen konden blijven plaatsvinden (culturele plaatsen, galerijen, kunstcentrum, museumruimte, bibliotheken) en een reeks tentoonstellingen in de openbare ruimte.

Catalogus Fase 1 ... (PDF)

Fase II, die plaatsvindt in het weekend van 25-26 september 2021 in Ukkel, Linkebeek en Drogenbos, zal alle Ukkelse kunstenaars toelaten om thuis, in hun atelier en op bepaalde andere culturele plaatsen te exposeren.

De Kunstenaarsroute ...

De Kunstenaarsroute staat open voor erg veel disciplines zoals schilderen, graveren, beeldhouwen, tekenen, fotografie, textiel- en sieradencreatie, design, boekbinden, video, bloemsierkunst, ... Tijdens deze artistieke wandeling op dit uitgestrekte grondgebied zal u ook installaties, optredens, lezingen, concerten, workshops en activiteiten kunnen ontdekken.

De bijzonderheden van deze 13de editie:

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om fijn vakmanschap te laten zien. Een speciale focus zal worden georganiseerd in de Roze Hoeve op 29 en 30 mei en op 5 en 6 juni.

Toegangsvoorwaarden:

De doelstelling van het parcours is in de eerste plaats kunstenaars uit Ukkel, Linkebeek en Drogenbos bekendheid te geven en ontmoetingen tussen deze kunstenaars en het publiek te stimuleren. Om deel te nemen is het daarom noodzakelijk om in een van deze gemeentes te wonen, er een atelier te hebben, te studeren of te werken. Een kunstenaar zonder band met deze drie gemeentes kan wel uitgenodigd worden om samen met Ukkelse kunstenaars te exposeren in een atelier of residentie.

Catalogus Fase 1 ... (PDF)

Document acties