Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Agenda / Prijs voor Hedendaagse Architectuur: prijsuitreiking en tentoonstelling

Prijs voor Hedendaagse Architectuur: prijsuitreiking en tentoonstelling

Al zestien jaar bekroont de Prijs voor Hedendaagse Architectuur van Ukkel om de twee jaar gedurfde bouwprojecten met een onmiskenbaar vernieuwende inslag. Deze prijs is ingevoerd op het initiatief van Marc Cools, schepen van Stedenbouw, en gaat zowel naar nieuwbouw- als naar renovatieprojecten. Het is de bedoeling met deze prijs de ontwikkeling aan te moedigen en te promoten van kwaliteitsvolle hedendaagse architectuur op het grondgebied van Ukkel. De editie 2016 kent drie winnaars die ook dit jaar blijk hebben gegeven van verbeelding, creativiteit, durf en een harmonieuze aansluiting met het stedelijk landschap.
Wanneer 09-12-2016 18:30 tot
11-12-2016 17:00
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Dit jaar zijn er 16 projecten ingeschreven, waarvan 11 nieuwbouwprojecten en 5 renovaties. De jury van deskundigen heeft twee eerste prijzen en een vermelding uitgereikt.

In de categorie nieuwbouw gaat de eerste prijs naar het architectenkantoor Galand voor een eengezinswoning in de Geleytsbeekstraat 176A dat op een erg handige manier opgaat in de omliggende bouwprofielen en in de omgeving. In dezelfde categorie gaat een vermelding naar de tijdelijke vereniging O. Levy - D. Wagner voor het sobere en elegante huis dat ze hebben ontworpen in de Verhulststraat 20.

In de categorie renovatie gaat de eerste prijs naar architect Franck de Groeve voor de uitbreiding van een eengezinswoning in de Lindenlaan 85. Dit project is in het bijzonder in de prijzen gevallen door de erg uitgesproken stijl, door de geslaagde dialoog tussen oud en nieuw en door het open contact met de tuin.

De prijsuitreiking van de Prijs voor Hedendaagse Architectuur van Ukkel vindt plaats op vrijdag 9 december om 18.30 u. in het Cultureel Centrum van Ukkel. De projecten van alle deelnemers worden tentoongesteld op zaterdag 10 en zondag 11 december van 10 u. tot 17 u

Document acties