Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

Wolvendael 668

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / "LE REPOS" en "L’ANGÉVINE", twee kunstwerken van François Canart

"LE REPOS" en "L’ANGÉVINE", twee kunstwerken van François Canart

Installatie van twee monumentale beeldhouwwerken op de Charles Lagrangesquare (tegenover de Sterrenwacht)
Wanneer 07-03-2020 00:00 tot
30-08-2020 00:00
Waar Charles Lagrangesquare
Naam
Telefoonnummer 02 348 68 31
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

Meer kunst naar de openbare ruimte brengen is niet zo eenvoudig maar biedt veel plezier! Na Isabelle Thiltgès (waarvan het tentoongestelde werk op het Guido van Arezzoplein naar een gemeentepark zal verhuizen omwille van vandalisme) is het de beurt aan François Canart om ons van iets moois te laten genieten. Twee van zijn monumentale werken "L’Angévine" en "Le Repos" worden tentoongesteld in de wijk van de Sterrewacht gedurende verschillende maanden. Een technisch hoogstandje en een uitnodiging tot reizen.

 

FRANCOIS CANART

Het werk van François Canart weerspiegelt de culturele diversiteit die hij heeft waargenomen tijdens zijn Afrikaanse reizen. De werken van deze Ukkelse kunstenaar, die gevormd worden door de tijd, laten ons nadenken over onze bekwaamheid om zowel westerse als Afrikaanse indrukken te begrijpen. Het cortenstaal zorgt voor een patinalaag die de nodige bescherming biedt aan deze werken die in de natuur bewonderd moeten worden.

LE REPOS

Werking met contracten is noodzakelijk om de ongrijpbaarheid vanuit materiaal te suggereren. Dit groots werk van 500 kg en 7 meter lang balanceert op een mobiel kogelgewricht. De essentie rust op het zwaartepunt. De afmetingen hebben er geen invloed op.

L’ANGÉVINE

De titel van het werk doet via de kromming van dit ovaal nadenken over tederheid en intimiteit. Een man en een vrouw zijn er met elkaar verbonden, beschermd door een metalen omhulsel, enkel zichtbaar met een open hart.

 

Document acties