Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Werken / Mobiliteit

Mobiliteit

Gemeentelijk Mobiliteitsplan

Lees meer...

Gemeentelijk Parkeeractieplan (GPAP)

Lees het GPAP (PDF)

BYPAD audit en fietsactieplan

Lees het eindrapport (PDF)

Toekenning van premies voor de aankoop van een elektrische fiets, een elektrische aanpassingskit voor fietsen, een elektrische bakfiets of een bakfiets

De gemeenteraad heeft op donderdag 25 februari 2021 de vernieuwing unaniem goedgekeurd van de toekenning van premies voor de aankoop van een elektrische fiets, een elektrische aanpassingskit voor fietsen, een elektrische bakfiets of een bakfiets. De premie werd vastgelegd op € 250. Er wordt slechts één premie per gezin toegekend. Deze maatregel ligt in de lijn van een van de doelstellingen van het gewestelijk mobiliteitsplan Good Move, meer bepaald om het gebruik van de fiets tegen 2030 te verviervoudigen.

Reglement (PDF)

Aanvraagformulier (WORD)

Lage-Emissiezone

De Lage-Emissiezone die beperkingen oplegt aan de voertuigen waarmee u de stad met een voertuig kunt binnenrijden, wordt in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest van kracht op 1 januari 2018.
Lage-Emissiezone

Autoloze zondag 2021

Zoals elk jaar zullen motorvoertuigen op zondag 19 september 2021 niet mogen rijden tussen 9.30 u. en 19 u. in Ukkel en in alle andere gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Lees meer...

Zone 30

Onze gemeente telt heel wat zones 30. Eerst en vooral de zones die verplicht zijn, dus bij scholen. Om de automobilisten ertoe aanzetten zeker te vertragen als ze een school naderen, plaatst de dienst Werken in samenwerking met de dienst Opvoeding speciale signalisatie. Langs grote wegen worden dynamische borden geplaatst, zodat de snelheidsbeperking tot 30 km/u daar alleen van kracht is op werkdagen en overdag.

In heel wat residentiële buurten is de snelheid ook beperkt tot 30 km/u. Dat gebeurt soms ook in een winkelstraat, zoals de Xavier De Buestraat. In nog andere residentiële buurten is de snelheid beperkt tot 20 km/u, omdat de openbare weg er gedeeld wordt door auto's en voetgangers (Zandbeekstraat, Berg van Sint-Job, Burgemeester Dekeysergaarde, ...).

Kaart zones 30 (PDF)

Pollutiepieken

Een pollutiepiek kan gevolgen hebben op onze gezondheid en op ons milieu. Ze leren vermijden hangt ook van ons af! Openbaar vervoer, autodelen, zuinig rijden, thuiswerken, ... wij kunnen onze gewoontes veranderen.

Lees meer

Parking.be

Parking.be: om een parking in België te vinden, te huren of te verkopen.

Toegankelijkheidsfiches

En Villo?

Ontdek de Villo-stations in Ukkel.

backtopnl.gif

Respecteer de parkeerplaatsen voor gehandicapten

handicapEr zijn in Ukkel een honderdtal parkeerplaatsen voor gehandicapten. Deze plaatsen worden nog te vaak onterecht gebruikt door personen die geen handicap hebben. De politie zal dergelijke overtredingen systematisch verbaliseren. Op initiatief van de Schepen van Mobiliteit werd er een sensibiliseringscampagne gestart. Tijdens deze campagne zullen de stewards en de preventieambtenaren folders aanbrengen op de voorruit van voertuigen die in overtreding zijn.

Naast deze actie komt er ook een affichecampagne rond het thema “Als u mijn plaats neemt, neem dan ook mijn handicap”.

backtopnl.gif

 

De verplaatsingsgewoontes veranderen

plannenHet Brussels Gewest en de Gemeente Ukkel (in het bijzonder de diensten Opvoeding en Mobiliteit) moedigen de scholen aan om na te denken over hun mobiliteit en om schoolverplaatsingsplannen goed te keuren.
Begin 2008 werd er een derde oproep gelanceerd voor scholen die met een dergelijk plan willen beginnen. De voornaamste doelstellingen: ouders en leerlingen sensibiliseren rond duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid, de veiligheid en de inrichting verbeteren langs de wegen naar school en in de directe schoolomgeving en de verplaatsingsgewoontes veranderen.

Voor meer inlichtingen kunt u contact opnemen met Mobiel Brussel via svp@mbhg.irisnet.be of 02.204.19.23 (Sofie Walschap).

backtopnl.gif

Cambio

cambio

Er zijn vijf Cambio-standplaatsen in Ukkel:

  • Vanderkindere (aan het begin van de Albertlaan, voor het nummer 276)
  • Bascule (Vanderkinderestraat aan het nummer 566, in op de hoek met de Waterloosesteenweg)
  • Vander Elst (Jean Vander Elstplein, op de parking bovenaan de Xavier De Buestraat)
  • Ster Coghen (Zeven Bunderslaan, ter hoogte van de nummers 12-14)
  • Danco (op het Dancoplein, tegenover de nummers 13-14)

Kent u Cambio nog niet en heeft u vragen hierover? U vindt meer informatie op www.cambio.be om de voordelen te leren kennen van dit systeem van autodelen.

backtopnl.gif

Nachtbus

noctisSinds 20 april 2007 zet de MIVB nachtbussen in tussen middernacht en 4 uur 's morgens op vrijdag en zaterdag.
Het volledig Brussels Gewest wordt bediend.
Voor Ukkel gaat het om de lijnen N10 (halte Fort Jaco), N11 (halte station Calevoet) en N12 (halte Parking Stalle).
De haltes van de nachtbus worden aangeduid met het bord NOCTIS. Meer inlichtingen kunt u vinden op de website www.mivb.be.

De kaart met duurzame middelen van Ukkel, voor iedereen praktisch!

Lees meer...

Document acties