Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Politie / Interpellatie van de inwoners

Interpellatie van de inwoners

In zitting van 14 september 2006 heeft de Gemeenteraad een nieuw reglement betreffende de interpellatie van de inwoners aangenomen.

Hierdoor mogen 20 personen die in de gemeente wonen en ten minste 16 jaar oud zijn, bij de Gemeenteraad een vraag om interpellatie indienen ter attentie van het College.

De interpellatie moet betrekking hebben op een onderwerp van gemeentelijk belang, mag geen uitsluitend privé-belang hebben en moet in het Nederlands of het Frans gesteld zijn.

De lijst van de verzoeken tot interpellatie wordt vóór elke vergadering meegedeeld aan de leden van de Gemeenteraad.

Het College zet de interpellatie op de agenda van de volgende vergadering, in chronologische volgorde van ontvangst van de verzoeken, met dien verstande dat maximum drie interpellaties mogen worden ingeschreven op de agenda van eenzelfde vergadering.

De interpellatie betreffende een aangelegenheid die moet worden behandeld met gesloten deuren, die reeds op de agenda van de raad staat, die reeds aan bod is gekomen in een interpellatie in de laatste drie maanden, die de mensenrechten met de voeten treedt of racistisch of xenofoob van aard is, is onontvankelijk.

Iedere aanvraag tot interpellatie moet afgegeven worden aan de Burgemeester of aan diegene die hem vervangt, tenminste vijf vrije dagen vóór de zitting van de Vergadering; hij moet vergezeld zijn van een verklarende nota die het College moet toelaten het onderwerp te onderzoeken en te antwoorden. Bij gebrek hieraan kan het College bijkomende inlichtingen vragen aan de inwoners die de interpellatie hebben ingediend en het onderzoek van het punt verschuiven naar een latere zitting.

De uiteenzetting van de interpellatie gebeurt bij het begin van de zitting; de interpellanten beschikken over maximum 10 minuten om het onderwerp uiteen te zetten. De Burgemeester of het lid van het College tot wiens bevoegdheden dat punt behoort, antwoordt tijdens de vergadering op het punt. De interpellanten beschikken over een recht van antwoord van 3 minuten.

Geen enkele interpellatie zal ingeschreven worden op de dagorde van de vergadering van de Gemeenteraad waarop de stemming van de gemeentebegroting ingeschreven is.

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« december 2021 »
december
MaDiWoDoVrZaZo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Agenda
Schattenjachten "Totemus" 03-04-2021 - 03-04-2023 — Ukkel
De Ijsbaan 22-12-2021 - 05-01-2022 — Homère Goossensplein
Aankomende agenda-items...

 

Samen voor groene straten!

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket