Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Milieu / 3. Hoe deelnemen aan de campagne?

3. Hoe deelnemen aan de campagne?

  • Wilt u graag een partner van de campagne worden?

Heeft u een handelszaak, hotel (of gastenkamers, bed & breakfast, ...), restaurant, café of bent u een school, vereniging, bedrijf, instelling of organisatie? Biedt u minstens 2 fairtradeproducten aan en wenst u deel te nemen aan de campagne "Fairtradegemeente"?

Om deel te nemen hoeft u enkel het passende formulier hieronder in te vullen, dateren, ondertekenen en verduidelijken welke producten u verkoopt/aanbiedt (met vermelding van het merk en/of eventueel label) en welke communicatie-acties u eventueel voert (affiches, afdeling gewijd aan eerlijke producten, ...).                            

U kunt het formulier per post of per mail (scan of foto) terugsturen, met ons contact opnemen zodat wij het komen ophalen of het binnenbrengen bij de Milieudienst (zie gegevens hieronder).

Scholen moeten een tweede document invullen met betrekking tot de sensibiliseringsacties die ze op touw zetten (eveneens dateren en ondertekenen).

Deze documenten zijn op aanvraag beschikbaar in Word (zie gegevens hieronder). (Documenten enkel beschikbaar in het Frans).

Verklaring tot deelname voor scholen

Verklaring tot deelname voor handelszaken en horecazaken

Verklaring tot deelname voor bedrijven, verenigingen, instellingen en organisaties

  • Bestaan er andere manieren om deel te nemen aan de campagne?

Criterium 4: Indien u bewustmakingsacties rond fair trade organiseert (bijvoorbeeld een eerlijk ontbijt), kan de gemeente uw initiatief ook bekrachtigen. U hoeft ons enkel de datum van de activiteit, de verantwoordelijke van de organisatie, een korte beschrijving en wat beeldmateriaal (affiches, foto's, ...) te bezorgen.

Criterium 5: Indien u zich nog meer wilt inzetten en deel wilt uitmaken van de Trekkersgroep van de campagne, richt u ons een aanvraag per mail, per telefoon of per post met vermelding van uw naam en voornaam, uw beroep en functie, uw adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Criterium 6: Indien u initiatieven op touw zet met betrekking tot duurzame standslandbouw, verantwoorde consumptie, lokale voeding, ..., kan de gemeente uw initiatief ook bekrachtigen. U hoeft ons enkel de datum van het initiatief of van de activiteit, de locatie, de verantwoordelijke voor de organisatie, een korte beschrijving van de activiteit of het initiatief, wat beeldmateriaal (affiches, foto's, ...) en de gegevens van de contactpersoon (naam, voornaam, beroep/functie) te bezorgen.

U kunt ook een handelszaak, horecazaak, restaurant, café, school, bedrijf, vereniging, ... overtuigen om deel te nemen aan de campagne door hen deze uitnodiging te bezorgen (mettre le lien -> doc en attach du mail) (Document enkel beschikbaar in het Frans).

Indien u een handelaar over de streep wilt trekken zodat hij ook (meer, andere) eerlijke producten zal aanbieden, bezorg hem dan zeker het formulier op de laatste pagina van dit document. Er bestaat inderdaad een brede waaier aan eerlijke producten. Raadpleeg de lijst met gespecialiseerde leveranciers in de nieuwe Taste! Fairtrade Foodservice Catalogue.

Contactgegevens:
Milieudienst
Auguste Dansestraat 27
Tel.: 02/348.68.92
E-mail: dd@uccle.brussels
 

 

Document acties