Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Cultuur / 1. Activiteiten die de dienst Cultuur aanbiedt

1. Activiteiten die de dienst Cultuur aanbiedt

  • Oproep tot artistieke creatie

In het kader van het Ondersteuningsplan voor de culturele sector deed de dienst Cultuur op 2 oktober een oproep aan alle Ukkelse kunstenaars. De dossiers moesten uiterlijk tegen zondag 15 november worden ingediend en de dienst ontving 48 projecten, zowel beeldende- als podiumkunsten als meer digitaal gerichte kunstvormen. De jury, bestaande uit 5 professionals uit de sector, maakt maakt in december een selectie. Begin januari worden de winnaars dan bekend gemaakt en aan de tien geselecteerde projecten wordt dan elk een bedrag van 1.000 euro toegekend. De dienst Cultuur neemt hiervoor contact op met de desbetreffende kunstenaars om hen hiervan op de hoogte te brengen en de volgende stappen te verduidelijken.

Gefeliciteerd en bedankt aan alle deelnemers!

  • Nieuwe poëzie- en slamwedstrijd rond het thema "Traagheid"

Deze eerste editie van deze wedstrijd heeft als doel verschillende poëzievormen in de spotlight te stellen en iedereen aan te moedigen om te schrijven. Het verbindende thema “traagheid” is geïnspireerd op de bijzondere periode waarin we ons vandaag bevinden.

Deelnemers worden verdeeld in drie categorieën van kandidaten: een professionele categorie, een volwassen amateurcategorie en een jeugdamateurcategorie (12-18 jaar). Een professionele jury kiest nadien uit elke categorieën de beste gedichten en ook het publiek zal een prijs kunnen toekennen.
U kan gedichten indienen in de volgende vormen: gedichten in vers, proza, haiku’s en slams. We sluiten de wedstrijd af met een grootse avond gewijd aan poëzie en slam in het Cultureel Centrum van Ukkel op 26 januari 2021. En de beste gedichten zullen nadien tot leven komen in de openbare ruimte.
Verzend uw werk vanaf dinsdag 1 december tot en met zondag 13 december naar cultuur@ukkel.brussels. Gebruik hiervoor het inschrijvingsformulier en vergeet zeker niet het reglement na te gaan.
Info: 02 348 68 31 - cultuur@ukkel.brussels

Het reglement >>>

Het inschrijvingsformulier >>>

 

 

  • Bibliotheken: Take Away dienst en op afspraak! 

Ten gevolgen van de genomen Corona-maatregelen, worden alle voorziene activiteiten van de bibliotheken geannuleerd tot en met 19 november 2020. Je kan wel nog objecten blijven lenen in de vier bibliotheken onder de vorm van een Take Away dienst of op afspraak.  

cid:image003.png@01D6AE99.641BC860

Voor meer info en reserveringen per e-mail of telefoon
De Bib : bibliotheek@ukkel.brussels - 02/331.28.24

Le Phare : lephare@uccle.brussels - 02/374.04.43

Le Centre : bibcentre@uccle.brussels - 02/348.65.29

Le Homborch : bibliothequeduhomborch@uccle.brussels - 02/374.19.25

Onder voorbehoud van de nieuwe gezondheidsmaatregelen door de bevoegde overheden.

 

  • Tentoonstelling "D’une mer à l’autre" van Sybille Mathiaud 

In het kader van de acties die de kunstenaars van onze gemeente in de bloemetjes zetten, organiseert de dienst Cultuur een nieuwe tentoonstelling in het Cultureel Centrum. Deze niet te missen tentoonstelling laat ons het werk van deze beeldende kunstenares over het thema van de zee ontdekken. Sybille Mathiaud, docent tekenen en schilderen, is een Franse kunstenares die al enkele jaren in Ukkel gevestigd is en al een goede reputatie opgebouwd heeft in de wereld van de beeldende kunsten.


cid:image004.jpg@01D6AE99.641BC860

Praktische informatie

Wanneer? Bij het heropening Cultureel Centrum.
Waar? In het Cultureel Centrum (Rodestraat 47).
Vrije toegang tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum.

Gratis workshop voor kinderen met de kunstenares. 

Info en reserveren: cultuur@ukkel.brussels - 02/348.68.31

 

  • ​'Peaceful Parasites' - Kunstwerk van Franck Sarfati

Guido van Arezzoplein, Begraafplaats van de Dieweg, Instituut Lussato

Deze kunstinstallatie van Franck Sarfati kan in Ukkel voor het eerst ontdekt worden in de openbare ruimte. De installatie van deze Ukkelse kunstenaar belegert deze plaatsen met goedaardige parasieten, microsculpturen uit Limogesporselein. Franck Sarfati stelt ons vragen over onze band met de natuur en met de parasieten. En de mens in dit alles? 

Verder lezen...

 

  • Le Repos en L'Angévine, twee kunstwerken van François Canart

Verder lezen...

   

 

 

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« november 2020 »
november
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Agenda
Peaceful Parasites - Frank Sarfati 22-06-2020 - 01-12-2020 — Guido van Arezzoplein, het Lussato-Instituut en de begraafplaats van Dieweg
Aankomende agenda-items...

 

Samen voor groene straten!

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket