Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Cultuur / 1. Activiteiten die de dienst Cultuur aanbiedt

1. Activiteiten die de dienst Cultuur aanbiedt

Tentoonstelling "Afdrukken" van Audrey Jacques

op het hek van het Wolvendaelpark
Het werk van deze Ukkelse fotografe, die details uit de openbare ruimte verheerlijkt, wordt tentoongesteld op het hek van het Wolvendaelpark.
Met haar telefoon grijpt Audrey Jacques de pracht van gevels, elektriciteitspalen of werfketen in onze gemeente, die uitnodigen om op reis te gaan.
Waar? Wolvendaellaan

Wanneer? maart-mei 2021

 
Foto: Joël Kockaert
 
 

C’EST TOUT À FAIT POSSIBLE (APRÈS TOUT) : LE RETOUR 

door het collectief d.e.u.x

Annabelle Hyvrier   Annick Nölle   Emma Shoring   Dominique Thirion   Géraldine Miesse   Islin-Lucrezia De Fraye   Lise El Sayed   Clara Ménissier

Praktische informatie :

Wanneer? Van vrijdag 5 maart tot zondag 4 april 2021

Waar? Kunstenhuis Ukkel - Dekenijsraat 102

Vrije toegang van woensdag tot zondag van 13u tot 17u.

Info en verplichte reserveren: cultuur@ukkel.brussels

 

Kunstenaarsparcours Ukkel-Linkebeek-Drogenbos 2021

Deze 13de editie van het Kunstenaarsparcours zal dit jaar plaatsvinden tijdens de weekends van 29-30 mei en 5-6 juni 2021 in de gemeentes Ukkel, Linkebeek en Drogenbos.

Het Kunstenaarsparcours staat open voor erg veel disciplines zoals schilderen, graveren, beeldhouden, tekenen, fotograferen, creatie van textiel en juwelen, design, boekbinden, video, bloemenkunst, ... Langs het parcours zal u installaties en optredens, lezingen en concerten, ateliers en animatie kunnen ontdekken.

 

it jaar brengen we een eerbetoon aan het kunstambacht. Er zal een bijzondere focus georganiseerd worden in la Ferme Rose maar alle kunstateliers van de drie gemeentes zullen bovendien onder de aandacht gebracht worden.

Wegens de onzekerheid door de gezondheidstoestand dit jaar vragen we om uw werken bij voorkeur buiten tentoon te stellen indien dit mogelijk is. Uw tuinen, binnenplaatsen en terrassen zijn beter geschikt om publiek te ontvangen en dit beperkt ook het risico. In de mate van het mogelijke zullen we de tentoonstelling van uw werken in de openbare ruimte ondersteunen. Als er gezondheidsmaatregelen nodig zouden zijn, rekenen we op iedereen om deze strikt toe te passen. We zullen desgevallend alle deelnemers helpen bij de opmaak van een specifiek protocol.

De doelstelling van het parcours is om in de eerste plaats kennis te kunnen maken met de kunstenaars van Ukkel, Linkebeek en Drogenbos en om ontmoetingen tussen deze kunstenaars en het publiek mogelijk te maken. Om eraan deel te nemen moet u in één van deze gemeentes uw atelier hebben, er studeren of werken. Een kunstenaar zonder band met deze drie gemeentes kan uitgenodigd worden om tentoon te stellen in een atelier of residentie samen met ukkelse artiesten.

Om deze nieuwe editie zo goed mogelijk te kunnen organiseren vragen we de geïnteresseerde kunstenaars om hun volledig in te schrijven (gegevens en foto van het werk) uiterlijk op 31 januari 2021.

Omwille van het grote aantal deelnemers aan het parcours en de vereiste tijd die nodig is om het programma en de brochure van het parcours samen te stellen, is het jammer genoeg niet meer mogelijk om rekening te houden met formulieren die na deze termijn ingediend werden.

Indien meerdere kunstenaars op dezelfde plaats willen tentoonstellen, dient de gastheer één inschrijvingsformulier in te dienen met vermelding van alle deelnemers.

Deelnemen aan het Kunstenaarsparcours betekent dat uw tentoonstellingsplaats (atelier, woning, andere) gratis toegankelijk is voor het publiek. De Ukkelse deelnemers kunnen kiezen om één of twee weekends te openen maar de openingsuren kunnen niet gewijzigd worden (14 tot 19 uur).
Elke deelnemer kan ook activiteiten/animatie voorstellen in het kader van het Kunstenaarsparcours (lezingen, muzikale animatie, kunstinitiatie, …).

U zal later nog meer praktische informatie over dit evenement krijgen.De dienst Cultuur staat te uwer beschikking voor bijkomende inlichtingen (02/348.68.31 -  02/348.67.99 - cultuur@ukkel.brussels).

Deelnemingsvoorwaarden en praktische vragen >>>

 

Nieuwe poëzie- en slamwedstrijd rond het thema "Traagheid"

Deze eerste editie van deze wedstrijd heeft als doel verschillende poëzievormen in de spotlight te stellen en iedereen aan te moedigen om te schrijven. Het verbindende thema “traagheid” is geïnspireerd op de bijzondere periode waarin we ons vandaag bevinden.

Deelnemers worden verdeeld in drie categorieën van kandidaten: een professionele categorie, een volwassen amateurcategorie en een jeugdamateurcategorie (12-18 jaar). Een professionele jury kiest nadien uit elke categorieën de beste gedichten en ook het publiek zal een prijs kunnen toekennen.

U kan gedichten indienen in de volgende vormen: gedichten in vers, proza, haiku’s en slams. We sluiten de wedstrijd af met een grootse avond gewijd aan poëzie en slam in het Cultureel Centrum van Ukkel op dinsdag 27 april 2021. En de beste gedichten zullen nadien tot leven komen in de openbare ruimte.

Verzend uw werk vanaf dinsdag 1 december tot en met zondag 13 december naar cultuur@ukkel.brussels. Gebruik hiervoor het inschrijvingsformulier en vergeet zeker niet het reglement na te gaan.
Info: 02 348 68 31 - cultuur@ukkel.brussels

Het reglement >>>

 

Tentoonstelling "D’une mer à l’autre" van Sybille Mathiaud 

De CCU is zeer verheugd te kunnen aankondigen dat de tentoonstelling "D'une mer à l'autre" is verlengd tot 27 maart.

In het kader van de acties die de kunstenaars van onze gemeente in de bloemetjes zetten, organiseert de dienst Cultuur een nieuwe tentoonstelling in het Cultureel Centrum. Deze niet te missen tentoonstelling laat ons het werk van deze beeldende kunstenares over het thema van de zee ontdekken. Sybille Mathiaud, docent tekenen en schilderen, is een Franse kunstenares die al enkele jaren in Ukkel gevestigd is en al een goede reputatie opgebouwd heeft in de wereld van de beeldende kunsten.

De kunstenares zal elke zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur aanwezig zijn.

Praktische informatie

Wanneer? Van donderdag 21 januari tot zaterdag 27 maart.
Waar? In het Cultureel Centrum (Rodestraat 47).
Vrije toegang tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum : van dinsdag tot vrijdag van 12u tot 18u en op zaterdag van 14u tot 18u.

Info en verplichte reserveren: reservation@ccu.be

 

Le Repos en L'Angévine, twee kunstwerken van François Canart

Verder lezen...

   

 

 

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« maart 2021 »
maart
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

 

Samen voor groene straten!

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket