Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Agenda / Wereldwaterdag

Wereldwaterdag

Wanneer 18-03-2018
van 09:30 tot 15:00
Voeg agenda-item toe aan kalender vCal
iCal

 

Ontbijt, geleid bezoek aan de projecten en verwezenlijkingen langs de Verrewinkelbeek en inhuldiging van de rioolcollector van de Verrewinkelbeek in aanwezigheid van Céline Fremault, minister belast met water.

 

Voor het derde jaar op rij zal onze gemeente deelnemen aan de Wereldwaterdag op zondag 18 maart. Zoals tijdens de twee voorgaande edities en op initiatief van schepen van Milieu Marc Cools zal onze gemeente de bevolking sensibiliseren rond de uitdagingen met betrekking tot deze kostbare bron.

De gemeentediensten die verantwoordelijk zijn voor het water organiseren vanaf 09:30 een feestelijk en thematisch ontbijt, gratis en toegankelijk voor iedereen, onder een grote tent ter hoogte van de de Perckestraat 129. Er is ook kinderanimatie voorzien.

Na het ontbijt volgt om 10:00 de inwijding van de rioolcollector van de Verrewinkelbeek in aanwezigheid van de minister van Water, mevrouw Céline Fremault, op enkele meters van de tent. Dankzij deze collector krijgt een aanzienlijk deel van het gemeentelijk grondgebied eindelijk een riolering, die vandaag de dag nog ontbreekt.

Daarna organiseert de gemeente een geleid bezoek aan de vallei van de Verrewinkelbeek, dat van start gaat op de plaats van inwijding om 10:45. De gemeenteambtenaars geven een woordje uitleg bij de verschillende projecten in deze vallei, langs het water. Het bezoek bestaat uit 2 delen: het deel "stroomopwaarts" loopt vanaf de de Perckestraat tot de Godshuizenlaan door het Buysdellebos. Voor het tweede deel spreken we af om 12:00 aan de gemeentelijke visvijver, Linkebeekstraat 71. U krijgt de kans deze plaats en de Crockaertmolen te ontdekken, normaal zijn die niet toegankelijk voor het publiek. Het volledige bezoek duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten.  

Meer info in de brochure (PDF) van dit evenement. U kan eveneens de affiche (PDF) downloaden om het evenement te promoten.

Inschrijven is niet nodig.

Wij hopen u talrijk te mogen verwelkomen!

Document acties