Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Culturele nieuwsberichten

Culturele nieuwsberichten

Poëzie en Slam wedstrijd

De dienst Cultuur organiseert de eerste editie van deze wedstrijd, die alle poëziestijlen in de spotlights wil stellen en jong en oud zin wil geven om in hun pen te kruipen. Het gekozen thema, "Traagheid", is geïnspireerd op de zo bijzondere wereldactualiteit. De deelnemers worden verdeeld over drie categorieën: professionals, liefhebbers volwassenen en jeugd (12-18 jaar). Een professionele jury kiest de beste gedichten in elk van de drie categorieën, die dan nadien bekroond worden met een prijs. 

De gedichten kunnen in verschillende vormen ingediend worden:rijm, proza, haiku en slam. De wedstrijd wordt op dinsdag 27 april 2021 in het Cultureel Centrum van Ukkel afgesloten met een grootse avond gewijd aan poëzie en slam. En daarbij komen de beste gedichten tot leven in de openbare ruimte! Aarzel niet langer en waag de sprong!

Het reglement >>>

Het inschrijvingsformulier >>>

***   ***   ***

Bibliotheken: Take Away dienst en op afspraak! 

Ten gevolgen van de genomen Corona-maatregelen, worden alle voorziene activiteiten van de bibliotheken geannuleerd tot en met 19 november 2020. Je kan wel nog objecten blijven lenen in de vier bibliotheken onder de vorm van een Take Away dienst of op afspraak.  

 

cid:image003.png@01D6AE99.641BC860

Voor meer info en reserveringen per e-mail of telefoon
De Bib : bibliotheek@ukkel.brussels - 02/331.28.24

Le Phare : lephare@uccle.brussels - 02/374.04.43

Le Centre : bibcentre@uccle.brussels - 02/348.65.29

Le Homborch : bibliothequeduhomborch@uccle.brussels - 02/374.19.25

Onder voorbehoud van de nieuwe gezondheidsmaatregelen door de bevoegde overheden.

***   ***   ***

Tentoonstelling "D’une mer à l’autre" van Sybille Mathiaud 

In het kader van de acties die de kunstenaars van onze gemeente in de bloemetjes zetten, organiseert de dienst Cultuur een nieuwe tentoonstelling in het Cultureel Centrum. Deze niet te missen tentoonstelling laat ons het werk van deze beeldende kunstenares over het thema van de zee ontdekken. Sybille Mathiaud, docent tekenen en schilderen, is een Franse kunstenares die al enkele jaren in Ukkel gevestigd is en al een goede reputatie opgebouwd heeft in de wereld van de beeldende kunsten.

 

Praktische informatie

Wanneer? Van donderdag 21 januari tot zondag 28 februari .
Waar? In het Cultureel Centrum (Rodestraat 47).
Vrije toegang tijdens de openingsuren van het Cultureel Centrum : van dinsdag tot vrijdag van 12u tot 18u en op zaterdag van 14u tot 18u.

Info en verplichte reserveren: reservation@ccu.be

 

Document acties