Facebook

Toegangsplan

Toegangsplan

Contacteer de gemeentediensten

Elektronisch loket

Fixmyuccle

U bent hier: Home / Nieuws / Wedstrijd "Breng de dieren terug naar het Hof ten Hove"

Wedstrijd "Breng de dieren terug naar het Hof ten Hove"

Carine Gol-Lescot, schepen van Cultuur van Ukkel, en Diane Culer, voorzitter van de vzw La Ferme Rose, lanceren voor het eerst een uitzonderlijke beeldhouwwedstrijd rond het thema "Breng de dieren terug naar het Hof ten Hove." Dit is een origineel initiatief dat de banden met het landbouwverleden van het Hof ten Hove wil aanhalen en dat tegelijk de binnenplaats en de tuinen van de boerderij wil aankleden. Iedereen mag meedoen met deze wedstrijd: particulieren, groepen, scholen, verenigingen, amateurs en beroepskunstenaars.

De deelnemers moeten een realistisch of ingebeeld ontwerp voorstellen rond het thema boerderijdieren. Het kunstwerk moet op ware grootte zijn, rechtop staan en gemaakt zijn uit materiaal dat ten minstse een maand tegen de weersomstigheden bestand is (papier-maché met vernislaag, gips, hout, metaal, keramiek, gerecycleerde materialen, ...). 3D-technieken worden ook aanvaard. Met dit initiatief wil Carine Gol-Lescot iedereen de mogelijkheid bieden om zijn creativiteit te laten botvieren maar ook om het Hof ten Hove, een unieke parel van het Ukkels cultureel erfgoed, te ontdekken of te herontdekken. "Dankzij de renovatie heeft het gebouw opnieuw de charme, de kleur en de magie van weleer. Deze ongeziene wedstrijd getuigt ook van de synergie tussen de band met het verleden en de hedendaagse culturele invulling van deze plek," verduidelijkt ze.

Twee prijzen en een tentoonstelling

Er worden twee prijzen uitgereikt: de prijs van het Hof ten Hove, toegekend door een jury, en de publieksprijs die uitgereikt wordt op basis van de stemmen van de bezoekers. De winnaar van de prijs van het Hof ten Hove, die tijdens de vernissage wordt overhandigd, krijgt het gebruik van het Hof ten Hove voor een tentoonstelling gedurende een week. De winnaar van de publieksprijs, die op het einde van de tentoonstellig wordt uitgereikt, mag het Hof ten Hove gedurende een avond gebruiken. Alle beeldhouwwerken die voldoen aan de wedstrijdcriteria worden tentoongesteld op de binnenplaats en in de tuinen van het Hof ten Hove.

De kunstwerken moeten samen met het inschrijfformulier bij het Hof ten Hove (De Frélaan 44 te 1180 Ukkel) overhandigd worden op 14, 15, 16, 18 of 19 juni 2017 tussen 12 en 17 u.

De tentoonstelling "Breng de dieren terug naar het Hof ten Hove" vindt plaats van 23 juni tot en met 22 juli 2017 in het Hof ten Hove.

Documenten

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« januari 2018 »
januari
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

 

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Energieloket