Facebook

Toegangsplan

Toegangsplan

Contacteer de gemeentediensten

Elektronisch loket

Fixmyuccle

U bent hier: Home / Nieuws / Voetgangersgebied Xavier De Buestraat/Sint-Pietersvoorplein

Voetgangersgebied Xavier De Buestraat/Sint-Pietersvoorplein

Het voetgangersgebied van de Xavier De Buestraat voortaan op zondag en tot aan het Sint-Pietersvoorplein Elke zondag (tot oktober) van kracht tussen 9 en 15 uur.

Xavier De BuestraatDe zomer komt eraan en zo ook het traditionele voetgangersgebied van de Xavier De Buestraat. Dankzij dit initiatief is er steeds een gezellige sfeer in de wijk Ukkel Centrum tot grote tevreden-heid van burgers en handelaars. Nieuw dit jaar: het voetgangersgebied is voortaan op zondag (niet meer op zaterdag) en het gebied wordt uitgebreid tot aan het Sint-Pietersvoorplein.

Na enkele werkzaamheden in de Xavier De Buestraat in 2008 werd gestart met een voetgangersge¬bied om de lokale handel te stimuleren, luchtvervuiling terug te dringen, sociale banden te verster¬ken en de dynamiek in de wijk te behouden. Schepen van Economie en Handel van Ukkel Boris Dil¬liès heeft grondig overlegd met de handelsverenging van de wijk Ukkel Centrum en de handelaars van de Alsembergsesteenweg en er werd een nieuwe ambitieuze formule van het voetgangersge¬bied goedgekeurd: het voetgangersgebied van de Xavier De Buestraat voortaan op zondag en de uitbreiding van het gebied van de Alsembergsesteenweg tot aan het Sint-Pietersvoorplein. Voor Boris Dilliès is het belangrijk te pijlen naar de mening van de handelaars om zo goed mogelijk aan de noden te kunnen voldoen. Hij is tevreden over de bereikte samenwerking tussen de markt van het Homère Goossensplein en de talrijke activiteiten in de wijk. “Zondag is een gezellige dag voor ont¬spanning met familie en vrienden. Het Sint-Pietersvoorpleinvoetgangersgebied creëert een aangename omgeving waar iedereen wel iets leuks kan doen: luieren op een terrasje, een tentoonstelling bezoeken in de Dekenij - Kunstenhuis Ukkel, kunstenaars van Kunst ter Plaatse ontmoeten, shoppen in de winkeltjes en de biomarkt van het Homère Goossensplein bezoeken die voor deze gelegenheid meer kraampjes zal hebben”, aldus de schepen. Het voetgangersgebied zal afgebakend worden door verplaatsbare palen en Nadar-hekken en zal het verkeer niet hinderen.

De inhuldiging van het voetgangersgebied van de Xavier De Buestraat/Sint-Pietersvoorplein vindt plaats op zondag 14 mei 2017 met de start van het Ukkelse culturele evenement Kunst ter Plaatse. Op het programma: allerlei animatie en om 11.30 een aangeboden drankje. Een initiatief in samenwerking met schepen van Mobiliteit Jonathan Biermann.

 

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« januari 2018 »
januari
MaDiWoDoVrZaZo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

 

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Energieloket