Facebook

Toegangsplan

Toegangsplan

Contacteer de gemeentediensten

Elektronisch loket

Fixmyuccle

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Nieuws / Staatsbegrafenis van minister van Staat Armand De Decker, voormalig burgemeester van Ukkel, overleden op 12 juni 2019

Staatsbegrafenis van minister van Staat Armand De Decker, voormalig burgemeester van Ukkel, overleden op 12 juni 2019

In het kader van de staatsbegrafenis van minister van Staat Armand De Decker, voormalig burgemeester van Ukkel, die plaatsvindt op donderdag 20 juni 2019 om 11 uur in de Sint-Pieterskerk, wil de gemeente u graag informeren over het verloop van de begrafenis, maar ook over de impact ervan op het verkeer in uw wijk.

Het verloop van de begrafenis

- Van 8.30 tot 10.15 uur: de grafkist rust in de raadzaal van het gemeentehuis;
- Om 10.30 uur: vertrek aan het gemeentehuis van de lijkwagen, gevolgd door de rouwstoet naar de Sint‑Pieterskerk;
- Om 10.50 uur: aankomst aan de Sint-Pieterskerk van de lijkwagen en de rouwstoet - militair eerbetoon;
- Om 11.00 uur: aanvang van de religieuze plechtigheid;
- Rond 13.00 uur: einde van de religieuze plechtigheid.

Burgers die dat wensen, kunnen de heer De Decker een laatste groet komen brengen in het gemeentehuis, deelnemen aan de rouwstoet naar de Sint-Pieterskerk en de religieuze plechtigheid bijwonen. Aangezien het aantal plaatsen in de kerk beperkt is, zullen de deuren van de kerk tijdens de plechtigheid open blijven en is er een audio‑uitzending voorzien op het voorplein.

Impact op het verkeer

Voor het goede verloop van de begrafenis werden de volgende maatregelen getroffen:

- Van 7.00 tot 14.00 uur is het verboden te parkeren op en rond het Sint-Pietersvoorplein, in de Postiljonstraat, in de Dekenijstraat tussen nummer 102 en de Brugmannlaan, op en rond het Homère Goossensplein, in de overdekte parking in de Dekenijstraat en op het Jean Vander Elstplein (enkel het centrale gedeelte).

- Van 10.00 uur tot het einde van de begrafenis is verkeer verboden op en rond het Sint-Pietersvoorplein, in de Postiljonstraat, in de Dekenijstraat tussen nummer 102 en de Brugmannlaan en in de Xavier De Buestraat tussen het voorplein en de Alsembergsesteenweg. Er is een omleiding voorzien om het verkeer zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Om die dag het centrum van Ukkel te bereiken, raden we u aan de fiets of het openbaar vervoer te gebruiken.

Bedankt voor uw begrip.

Document acties