Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / docs / 2020 / Coronavirus: Bericht van de burgemeester

Coronavirus: Bericht van de burgemeester

Beste Ukkelaars,

Donderdag 12 maart heeft de federale regering uitzonderlijke maatregelen getroffen om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) te beperken. Deze maatregelen hebben voornamelijk betrekking op scholen, horecazaken, recreatieve, sportieve en culturele activiteiten, ... en zijn van toepassing vanaf vrijdag 13 maart om middernacht tot en met vrijdag 3 april.

Hier vindt u het communiqué met de laatste federale maatregelen.

Alle leden van het college, ikzelf en het bestuur staan volledig klaar om de grootste gezondheidscrisis in de recente geschiedenis van ons land aan te pakken. We volgen de evolutie van de toestand op de voet om uw veiligheid en de doorlopende dienstverlening aan de bevolking te verzekeren.

Ik zou graag alle leden van ons bestuur willen bedanken, die trouw op post blijven en blijk blijven geven van groot professionalisme, ondanks de uitzonderlijke omstandigheden.

Ik zou ook de moed en toewijding willen benadrukken van het medisch personeel dat in het algemeen belang aan het werk gaat zonder moeite te sparen.

De gezondheidsmaatregelen zullen tot slot een onmiskenbare invloed op onze handelszaken hebben. Ik raad hen van harte aan contact op te nemen met hun sociaal secretariaat, dat hen op het juiste pad zal zetten om de stappen te ondernemen om de hulp van de federale regering in werking te stellen. Ik wil hen dan ook mijn oprechte steun bieden tijdens deze moeilijke periode.

Ik verzoek iedereen blijk te geven van koelbloedigheid en burgerzin en aandachtig te zijn voor onze naasten, en in het bijzonder de ouderen onder ons. We moeten samen en ieder op zijn eigen niveau handelen om deze epidemie een halt toe te roepen.

Deze pagina wordt voortdurend bijgewerkt. Ik raad u dan ook aan ze regelmatig te raadplegen.

 

Uw dienstwillige,
Boris Dilliès
Burgemeester

Document acties