Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

Wolvendael 671

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / docs / 2020 / HET DRAGEN VAN EEN MONDMASKER IS VERPLICHT OP HET HELE GRONDGEBIED VAN HET BRUSSELS GEWEST

HET DRAGEN VAN EEN MONDMASKER IS VERPLICHT OP HET HELE GRONDGEBIED VAN HET BRUSSELS GEWEST

Ingevolge een besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering is het vanaf vandaag, woensdag 12 augustus, verplicht een masker te dragen dat de mond en neus bedekt.

Waar? Op het volledige grondgebied van de 19 Brusselse gemeenten op openbare plaatsen en op privéplaatsen die toegankelijk zijn voor het publiek, inclusief in de groene ruimten.

Voor wie? Voor iedereen vanaf 12 jaar.

Zijn er uitzonderingen? Ja, tijdens het sporten, het verrichten van intensieve fysieke arbeid op de openbare weg en voor mensen met een beperking. Indien het dragen van een mondmasker niet mogelijk is om medische redenen, kan een gelaatsscherm gebruikt worden.

Waarom? Omdat de wekelijkse drempel van 50 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners bereikt werd in het Brussels gewest.

De politiecontroles zullen aangepast worden om te waken over de naleving van deze nieuwe maatregel.

Wilt u zich laten testen? Deze interactieve kaart, die dagelijks bijgewerkt wordt, toont alle testcentra op het Brussels grondgebied. De kaart rangschikt de testcentra op basis van de profielen van de testpersonen.

Document acties