Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / docs / 2020 / CORONAVIRUS: PARKEREN: HERVATTING VAN DE CONTROLES

CORONAVIRUS: PARKEREN: HERVATTING VAN DE CONTROLES

De 19 Brusselse gemeenten hebben beslist de controles vanaf 18 mei 2020 te hervatten. Om ervoor te zorgen dat de winkels zich opnieuw kunnen bevoorraden voor de opening zullen de leveringszones steeds nauwgezet gecontroleerd worden en overtredingen zullen vastgesteld worden met een retributie van € 100/halve dag, volgens de geldende retributieverordening van voertuigen die geparkeerd staan op de openbare weg in Ukkel. Onburgerlijk gedrag blijft geverbaliseerd worden met een administratieve sanctie.

Bij gebrek aan een geldige vrijstellingskaart moet u dus vanaf 18 mei een ticket aan de parkeerautomaat nemen (groene zone = onbeperkte duur of rode zone = maximum 2 uur) of uw blauwe parkeerschijf gebruiken (blauwe zone). Zo niet wordt u geacht gekozen te hebben voor het forfaitair tarief, hetzij € 25/halve dag. Ter herinnering: de reglementeerde zones worden van maandag tot zaterdag van 9 tot 18 uur gecontroleerd door beëdigde gemeenteambtenaars. Om de handelaars te ondersteunen, worden de 15 minuten gratis parkeren verlengd tot 30 minuten tot en met 30 juni 2020. Rekening houdend met de grote werkzaamheden in de wijk Ukkel-Centrum blijft het gratis uur parkeren bovendien behouden.

Voor uw gemak en om niet naar de parkeerautomaat te hoeven, kunt u uw parkeerticket betalen met uw smartphone, via de app Yellowbrick. Alleen de eerste keer moet u zich inschrijven en als u daarbij de code U 1180 gebruikt is dat helemaal gratis.

Voor de afgifte van kaarten, de wijziging van een nummerplaat of andere inlichtingen raden wij u tot slot aan bij voorkeur te mailen naar parkeerkaarten@ukkel.brussels

Dienst Parking

Tel.: 02/852.94.23/46

Document acties