Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / docs / 2018 / Plaatsing van vloerasbakken in Ukkel

Plaatsing van vloerasbakken in Ukkel

Na de vaste straatasbakken en de herbruikbare zakasbakken, zet de gemeente, haar inspanningen voort om te sensibiliseren tegen sigarettenpeuken die op straat gegooid worden met de aankoop van 15 vloerasbakken. Rokers krijgen zo een bijkomende nuttige en praktische oplossing om de openbare ruimte proper te houden. De eerste vloerasbak werd geplaatst aan de ingang van het Cultureel Centrum.

 

De asbak van 30 cm bij 30 cm is verwerkt in de vloer en wordt aangeduid met een pictogram op de grond. De asbak heeft een capaciteit van honderden, zelfs duizenden peuken en wordt geïnstalleerd op plaatsen van het gemeentelijk wegennet die beantwoorden aan de technische en veiligheidseisen zoals voldoende brede trottoirs, zodat voetgangers vlot kunnen passeren, of plaatsen waar geen leidingen liggen.

 

Met de installatie van deze asbakken op plaatsen waar peuken al te vaak ongepast weggegooid worden, hoopt Carine Gol-Lescot, schepen van Openbare Reinheid, een einde te maken aan dit dagelijks wangedrag dat het milieu aantast, maar ook en vooral de rokers te sensibiliseren over het belang van het respect voor de openbare ruimte. "Aangezien de peuken verzameld worden, is er geen visuele vervuiling meer en het opruimwerk door de medewerkers van Openbare Reinheid wordt er veel gemakkelijker door. We mogen niet vergeten dat peuken op straat gooien een inbreuk vormt op het geldende Algemeen Politiereglement en dus bestraft kan worden met een administratieve sanctie", aldus de schepen.

 

De eerste vloerasbak werd geplaatst aan de ingang van het Cultureel Centrum, de andere zullen de volgende dagen verschijnen op de volgende plaatsen: Jean en Pierre Carsoellaan (ter hoogte van het station Sint‑Job); Sterstraat/Parking Stalle (aan de haltes van tram 82 richting Vorst en Drogenbos), Edith Cavellstraat (aan de bushaltes nabij de school Notre‑Dame des Champs), Vanderkinderestraat (aan de uitgang van het winkelcentrum Bascule), Joseph Hazardstraat (aan de ingang van het ISTI) Houzeaulaan (aan de bushaltes nabij de school Uccle 1), station Ukkel‑Kalevoet/Egide Van Ophemstraat (kant winkels en kant station) en aan de ingang van het Crematorium.

 

"Gedurende een bepaalde periode testen we de doeltreffendheid van dit nieuwe hulpmiddel en als de ervaringen overtuigend zijn, zullen er nog meer vloerasbakken geïnstalleerd worden op drukbezochte plaatsen, zoals haltes van het openbaar vervoer, uitgangen van scholen of aan horecazaken", besluit Carine Gol-Lescot.

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« november 2020 »
november
MaDiWoDoVrZaZo
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Agenda
Peaceful Parasites - Frank Sarfati 22-06-2020 - 01-12-2020 — Guido van Arezzoplein, het Lussato-Instituut en de begraafplaats van Dieweg
Aankomende agenda-items...

 

Samen voor groene straten!

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket