Facebook

Toegangsplan

Toegangsplan

Contacteer de gemeentediensten

Elektronisch loket

Fixmyuccle

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Werken / Brochure10

Brochure10

 

Lichtplan van de Gemeente Ukkel

 

De pleinen

 

Het gemeentehuis

huisMomenteel werd de verlichting van het Jean Vander Elstplein nog niet in haar totaliteit bestudeerd. Wij stellen een scenografische verlichting voor die zich toespitst op de verlichtingsprincipes uit het theater (voorplan, brandpunt, achterplan).

Op het voorplan: - de verlichting van de bomen langs de square met projectoren die in de kap van de bestaande toestellen ingewerkt is, de verlichting van het waterbekken en enkele gerichte lichtpunten in het struikgewas rondom de square. De openbare verlichting zal een warme kleurtint (geel) behouden. De verlichting van het gebladerte van de bomen gebeurt via een lamp met een witte kleur om een contrast te creëren met de omgevingsverlichting en de kleur van het gebladerte te benadrukken.

In het brandpunt: - aangezien de verlichting van het gemeentehuis al gedeeltelijk uitgevoerd werd, stellen we voor om de projectoren anders te richten zodat de struiken die voor de verlichtingstoestellen geplaatst werden geen schaduw op de gevel kunnen vormen.

Op het achterplan: - de verlichting van de zijkanten van het gemeentehuis samen met de verlichting van de vegetatie. De omsluiting van het plein gebeurt via de openbare verlichting die zo een scenografische rol kan spelen.

 

 

Het Sint-Pietersvoorplein 

parvisEr is voldoende openbare verlichting aanwezig en door haar geelachtige lampen wordt er een warme sfeer gecreëerd. Bij de verlichting van de kerk zelf kan een scenografische verlichting voorzien worden. Via projectoren in de verlichtingstoestellen of in de grond wordt voorgesteld om de twee bomenrijen rondom de kerk te beklemtonen. Er kan ook een ander concept in overweging genomen worden: de nadruk leggen op de kerkramen door middel van binnenverlichting. Het voordeel hiervan is dat vandalismeproblemen voorkomen kunnen worden. De klokkentoren kan verlicht worden om zo een signaal en een aanknopingspunt te creëren met uitzicht op en zichtbaar vanaf het gemeentehuis.

 

Het Arezzoplein

Dit plein met vierkante vorm, dat aan de buitenkant gekoppeld is aan een square met ronde vorm, is momenteel zwak verlicht. De weg blijft somber ook al werden er nieuwe verlichtingstoestellen in oude stijl geplaatst. Om dit probleem te verhelpen moet enkel de lampuitrusting vervangen worden door een groter vermogen. Met een scenografische verlichting kunnen de enkele bomen verlicht worden.Het Sint-Jobsplein

centrumDe verlichting van het plein werd onlangs gerealiseerd met behoud van een warme sfeer in een geel-oranje kleurtint. Vanop dit plein valt vooral de Sint-Jobskerk op. Dit effect wordt bereikt door middel van projectoren die ofwel op de gevel, ofwel op een paal geplaatst werden. Enkel de westelijke gevel van het gebouw wordt beklemtoond. Toch speelt de huidige verlichting niet in het voordeel van de architectuur van het bouwwerk.

We stellen voor om de verlichting ervan te versterken. De klokkentoren, die van binnenuit toegankelijk is, kan verlicht worden en in de kerk zelf kan ook verlichting geplaatst worden die gericht is op de ramen. De andere gevels worden weinig of niet verlicht. De oostelijke gevel is niet verlicht en is vanuit de Hamstraat bij valnacht bijna niet te zien. Een scenografische verlichting van de verschillende gevels met een kleiner lichtniveau dan de gevelverlichting kan overwogen worden, aangezien het aan deze straat een belangrijk perspectief zou bieden vanuit scenografisch oogpunt.

Document acties

Opgelet !!!

Nu zondag 1 december vindt het evenement Swim For Life plaats in het zwembad Longchamp. Het zwembad zal uitzonderlijk gesloten worden om 12 uur.

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« november 2019 »
november
MaDiWoDoVrZaZo
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Agenda
Gezondheidslezing - Humaan papillomavirus (HPV) 21-11-2019 20:00 - 23:00 — In de raadzaal van het gemeentehuis (Jean Vander Elstplein 29 - 1180 Ukkel).
Nocturne van de bibliotheken 22-11-2019 18:00 - 21:00 — De Broyerstraat 27 – 1180 Ukkel
Exposition What were you wearing? 24-11-2019 - 28-11-2019 — In het Kunstenhuis van Ukkel (Dekenijstraat 102 – 1180 Ukkel)
Vrouw, senior en … overal veilig! 25-11-2019 14:00 - 16:30
Lezing over dierenwelzijn 04-12-2019 18:30 - 21:00 — In het Kunstenhuis van Ukkel (Dekenijstraat 102 – 1180 Ukkel)
Aankomende agenda-items...

 

Samen voor groene straten!

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket