Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Socio-culturele Animatie Preventie / Socio-culturele Animatie Preventie vzw

Socio-culturele Animatie Preventie vzw

November 2006

Takenscholen en carnaval

Elk jaar stelt het team van de vzw Animatie Socio-culturele Preventie, de PAS verschillende activiteiten voor tijdens het Allerheiligenverlof. Van maandag 30 oktober tot vrijdag 3 november 2006 zullen uw kinderen van 4 tot 16 jaar aan diverse activiteiten kunnen deelnemen: koken, zwemmen, knutselen, musea, culturele bezoeken, sporttornooien, schaatsen en een slotfeest rond het thema Halloween. Dit jaar zullen de kinderen meewerken aan de organisatie van de activiteiten tijdens het slotfeest en aan de decoratie van de plaatsen. Meer inlichtingen en inschrijvingen op 02/376.13.24.

We herinneren u ook aan het feit dat onze vzw uw kinderen van het 3de lager onderwijs tot het 3de jaar middelbaar onderwijs elke maandag, dinsdag en donderdag opvangen in onze twee takenscholen in de Merlo (Neerstallesteenweg 489) en in de Homborchwijk (Kriekenputstraat 14). Er is momenteel nog plaats in de takenschool Homborch.

Om de kwaliteit van deze activiteiten gedurende het volledige seizoen 2006-2007 te waarborgen, werken we met vrijwilligers die met veel plezier onze allerjongsten willen helpen. We doen een oproep aan iedereen die interesse heeft in onze twee takenscholen om een dynamisch team te versterken dat open staat voor nieuwe initiatieven. Elk jaar leren we nieuwe mensen kennen die zich hiervoor willen inzetten.

Indien uw kinderen aan een bepaalde activiteit wensen deel te nemen, kunt u steeds terecht bij de PAS voor hulp of meer informatie. U kunt ons gerust contacteren op 02/376.13.24 – Neerstallesteenweg 489 - 1180 Brussel.

Tot binnenkort.

 

Oktober 2006

Zomer voor Jongeren, Takenscholen en alfabetiseringsschool

Het hele team van de Vzw Animatie Socio-culturele Preventie - "de PAS" vangt u met veel plezier op tijdens het schooljaar 2006-2007.

Na onze zomeractiviteiten zijn we volop gestart met het nieuwe schooljaar. We delen u ook mee dat de alfabetiseringsschool, open voor iedereen, sinds september elke maandag, dinsdag en vrijdag opnieuw de deuren opent tussen 10u en 12u. Onze twee takenscholen, in de Merlo (Neerstallesteenweg 489) en in de Homborch (Kriekenputstraat 14), vangen uw kinderen op van het 4de, 5de en 6de jaar lager onderwijs en van het 1ste, 2de en 3de jaar middelbaar onderwijs en dit op maandag, dinsdag en donderdag vanaf september. Indien uw kinderen aan een bepaalde activiteit wensen deel te nemen, kunt u steeds terecht bij de PAS voor hulp of meer informatie. U kunt ons contacteren op 02/376.13.24 –, Neerstallesteenweg 489, 1180 Brussel.

Tot binnenkort.
 
 

April 2006

Activiteiten voor uw kinderen

pas-0406We willen u eerst meedelen dat de activiteiten van carnaval 2006 veel succes hebben gekend en dat de kinderen er erg tevreden over waren. De culturele bezoeken aan het wetenschapsmuseum, de sportactiviteiten en het traditioneel carnavalsfeest met onze optocht in de wijken Merlo, Melkriek en Homborch en die van de Gemeente Ukkel op 25 maart hebben de creativiteit van de kinderen ontwikkeld. Een heel goede algemene indruk.

Daar blijft het echter niet bij. Op 7 april 2006 nodigen we u uit om Pasen te vieren in de Homborchwijk. Er zullen sportproeven, denkspelletjes, behendigheids- en snelheidsproeven georganiseerd worden voor uw kinderen van 4 tot 11 jaar, met daarna de paaseieren. Als u aan deze activiteit wenst deel te nemen, kunt u ons gerust contacteren op 02/376.13.24. Zoals u wellicht al weet, wordt er van zondag 9 tot vrijdag 14 april een Paaskamp voor kinderen van 4 tot 11 jaar aan de Noordzee georganiseerd op het complex de Gelaarsde Kat in Bredene. Een week om de zee te ontdekken, om te sporten, met heel diverse proeven en om het gemeenschapsleven te leren kennen. Opgelet, laatste kans om uw kinderen in te schrijven want de plaatsen zijn beperkt. Inlichtingen op 02/376.13.24.

We herinneren u ook aan het feit dat onze vzw u op verschillende gebieden kan helpen: we willen vooral naar mensen luisteren die hulp zoeken en oplossingen voorstellen. We begeleiden ook personen (volgens afspraak) die op zoek zijn naar werk, een woning of een opleiding. Onze twee takenscholen, in de Merlo (Neerstallesteenweg 489) en in de Homborch (Kriekenputstraat 14), vangen uw kinderen op van 6 tot 15 jaar tussen 15u45 en 18u15 op maandag, dinsdag en donderdag. Er is momenteel nog plaats in de takenschool Homborch. Indien uw kinderen meer schoolbegeleiding nodig hebben, kunt u ons gerust contacteren. In het kader van onze takenscholen nemen de kinderen tijdens woensdagnamiddagen ook deel aan verschillende projecten (fotomontage, zwembrevetten, tafeltennis, culturele bezoeken). Onze alfabetiseringsschool is elke maandag, dinsdag en vrijdag open voor iedereen van 10u tot 12u.

Indien uw kinderen aan een bepaalde activiteit wensen deel te nemen, kunt u steeds terecht bij de PAS voor hulp of meer informatie.

U kunt ons gerust contacteren op 02/376.13.24 – Neerstallesteenweg 489 - 1180 Brussel.

Tot binnenkort.


 

Maart 2006

Activiteiten tijdens Pasen: Kamp en bingoavond

DEHALLEUXLuister… ! Hoor je de klokken? … Ze komen eraan. Ook het paaskamp is op komst. Dit kamp kent elk jaar veel succes bij de jongeren en we zullen ook dit jaar een Paaskamp aan zee organiseren in Bredene op het complex de Gelaarsde Kat. Voor deze editie heeft ons team een hoop nieuwe ideeën, nieuwe spelletjes en ateliers.

Om u al een idee te geven: we zullen vooral veelzijdige spelletjes organiseren (ganzenbord met sportproeven, denkspelletjes, behendigheidsproeven en fysieke proeven). De doelstelling is kinderen laten samenwerken en elkaars kwaliteiten leren kennen en deze te gebruiken tijdens de spelletjes. Het kamp vindt plaats van zondag 9 tot vrijdag 14 april. Opgelet: door het beperkt aantal plaatsen is het noodzakelijk de kinderen vooraf in te schrijven bij onze vzw. Ingeschreven kinderen krijgen dus voorrang. Voor meer informatie of inschrijvingen kunt u ons kantoor bereiken op 02/376.13.24.

DEHALLEUX3Tijdens het hele seizoen 2005-2006 zullen de oudste kinderen (13 tot 17 jaar) van het project « verantwoordelijkheid » allerlei evenementen organiseren waarmee ze een zomerkamp in Frankrijk aan zee (watersporten) willen inrichten.

De volgende activiteit die deze jongeren organiseren is een grote BINGO op zaterdag 11 maart vanaf 19u, in onze lokalen (Neerstallesteenweg 489 - 1180 Brussel). Als u deze jongeren en hun kamp wilt steunen, bent u van harte welkom. Voor meer informatie kunt u telefoneren naar onze kantoren: 02/376.13.24.

Ter herinnering: onze twee takenscholen in de Merlo (Neerstallesteenweg 489) en in de Homborch (Kriekenputstraat 14) vangen uw kinderen op van het 3de jaar lager onderwijs tot het 3de jaar middelbaar onderwijs van 15u45 tot 18u15 op maandag, dinsdag en donderdag. Er is momenteel nog plaats in de takenschool Homborch. Indien uw kinderen meer schoolbegeleiding nodig hebben, kunt u ons gerust contacteren. Onze alfabetiseringsschool is elke maandag, dinsdag en vrijdag open voor iedereen van 10u tot 12u. Indien uw kinderen aan een bepaalde activiteit wensen deel te nemen, kunt u steeds terecht bij de PAS voor hulp of meer informatie. U kunt ons gerust contacteren op 02/376.13.24 – Neerstallesteenweg 489 - 1180 Brussel. Tot ziens.


 

Februari 2006

Carnaval voor groot en klein

Het team van de Animatie Socio-culturele Preventie, de PAS, wil u in de eerste plaats het beste wensen voor het jaar 2006. We hopen dat iedereen positief en actief bezig zal blijven. Wij zullen dat in ieder geval proberen te doen voor uw kinderen.

Eind 2005 en begin 2006 werden onze kinderen verwend met het Sinterklaasfeest in het Speelgoedmuseum van Mechelen, met de komst van Sinterklaas die pakjes voor de kinderen had meegebracht. De activiteitenweek van Kerst/Nieuwjaar, met verschillende disciplines (sport, koken, de actie "Colis de Noël") en een groot vraag- en antwoordspel, het ligt nog vers in het geheugen van de jongeren.

Zoals elk jaar zijn de kinderen, tijdens de actie "Colis de Noël", bij u langsgekomen om niet-bederfbare voedingswaren in te zamelen. De opbrengst van de actie werd verdeeld onder oudere, minder bedeelden en mindervalide mensen. De vrijgevigheid was groot. We bedanken iedereen die heeft gegeven, de kinderen die aan deze actie hebben deelgenomen en ook iedereen die ondanks hun situatie een bijdrage heeft geleverd. Nogmaals bedankt.

De activiteiten voor Carnaval vinden plaats van maandag 27 februari tot en met vrijdag 3 maart 2006. De volgende activiteiten worden georganiseerd: knutselateliers, schattenjachten, schaatsen, bowling en zwemproeven. Indien u uw kinderen hieraan wil laten deelnemen, neem dan gerust contact met ons op.

Ter herinnering: onze alfabetiseringsschool is elke maandag, dinsdag en vrijdag open voor iedereen van 10u tot 12u. Onze twee takenscholen in de Merlo (Neerstallesteenweg 489) en in de Homborch (Krienkenputstraat 14) vangen uw kinderen op van het 3de lager onderwijs tot het 3de jaar middelbaar onderwijs van 15u45 tot 18u15 op maandag, dinsdag en donderdag. Indien uw kinderen aan een bepaalde activiteit wensen deel te nemen, kunt u steeds terecht bij de PAS voor hulp of meer informatie. U kunt ons gerust contacteren op 02/376.13.24 – Neerstallesteenweg 489 - 1180 Brussel. Tot binnenkort.

PAS1_0206
PAS2_0206

Januari 2006

Hiver-Jeunes: talrijke activiteiten

Hoera! De eindejaarsfeesten komen dichterbij en we zullen opnieuw Sinterklaas en de Kerstman ontmoeten, die veel cadeautjes bij zich zullen hebben. Het Sinterklaasfeest in het Speelgoedmuseum van Mechelen was een groot succes. De kinderen hebben zich creatief kunnen laten gaan tijdens verschillende ateliers. We zouden deze feeststemming willen voortzetten.

Dit jaar starten onze activiteiten rond "Hiver-Jeunes" op 27 en 28 december 2005 met een badminton- en volleybaltornooi, georganiseerd door onze partner Atout-Projet. Tijdens deze intergemeentelijke ontmoeting kunnen de jongens en meisjes van 12 tot 15 jaar het opnemen tegen de teams van andere gemeentes, waaronder Oudergem, Ganshoren, Watermaal-Bosvoorde, Elsene en nog andere gemeentes die zich zullen aansluiten.

De PAS begint vol enthousiasme aan het nieuwe jaar en zal van dinsdag 3 tot vrijdag 6 januari 2006 een activiteitenweek organiseren. Op het programma: ijsbaan, bowling, koken, speelgoedmuseum voor de allerkleinsten en een groot gezamelijk feest waar de kinderen een quiz voor iedereen zullen organiseren. Zoals gewoonlijk zal dit plaatsvinden in de Neerstallesteenweg 390 om 13u. De activiteiten zullen stoppen om 17u.

Kerst en Nieuwjaar zijn ook momenten om even aan de meest behoeftigen te denken. Dit is ook de reden waarom we met de kinderen bij u zullen langskomen voor onze actie "Colis de Noël" om niet-bederfbare voedingswaren in te zamelen. Deze zullen verdeeld worden onder oudere, minder bedeelden en mindervalide mensen. U bent echter tot niets verplicht. Dit zal ook het moment zijn om u het beste voor 2006 te wensen.

Ter herinnering: onze alfabetiseringsschool is elke maandag, dinsdag en vrijdag open voor iedereen van 10u tot 12u. Onze twee takenscholen in de Merlo (Neerstallesteenweg 489) en in de Homborch (Krienkenputstraat 14) vangen uw kinderen op van het 3de lager onderwijs tot het 3de jaar middelbaar onderwijs van 15u45 tot 18u15 op maandag, dinsdag en donderdag. Indien uw kinderen aan een bepaalde activiteit wensen deel te nemen, kunt u steeds terecht bij de PAS voor hulp of meer informatie. U kunt ons gerust contacteren op 02/376.13.24 – Neerstallesteenweg 489 - 1180 Brussel. Tot ziens.

Document acties