Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Informatica / “Uccle 1180 Ukkel”

“Uccle 1180 Ukkel”

Ukkel lanceert haar mobiele applicatie

Gratis beschikbaar via de Apple Store of de Play Store

In deze tijd waar iedereen met elkaar verbonden is, zet de gemeente Ukkel een nieuwe stap in haar moderniseringsproces: een eigen mobiele applicatie voor smartphones waarmee elke burger steeds en onmiddellijk kan beschikken over alle nodige informatie over de gemeente!

Het telefoonnummer van de Bevolkingsdienst, de prijs voor een identiteitskaart of geplande evenementen in Ukkel opzoeken, werken opvolgen, putten in de weg melden, meldingen krijgen wanneer een straat is afgesloten … Dit wordt allemaal mogelijk, waar u ook bent en op gelijk welk uur van de dag.

De mobiele applicatie beschikt over 9 functies:

- Mijn gemeente: het belangrijkste onderdeel vol nuttige en praktische informatie over de gemeentediensten die het vaakst in contact staan met de bevolking. U vindt er ook de leden van het college van burgemeester en schepenen en de gemeenteraad met contactgegevens.

- Nieuws: hier vindt u alle nieuwtjes over de Ukkelse actualiteit.

- Agenda: mis geen enkel Ukkels evenement meer. De volledige gemeentelijke agenda vindt u nu ook in uw smartphone.

- Nuttige plaatsen: hier kan u zoeken op nuttige plaatsen in allerlei rubrieken (winkels, restaurants, culturele plaatsen, …). Alle nuttige plaatsen worden op uw scherm gerangschikt volgens hun nabijheid (de afstand tussen de plaats en uw locatie, op basis van gps-gegevens).

- Meldingen: hier krijgt u onmiddellijk informatie over nieuwe werven, geblokkeerde straten, niet te missen manifestaties, aangepaste uren, … U dient deze functie te activeren om hier gebruik van te maken.

- QR Scanner: dankzij QR-codes op interactieve stickers, aangebracht op nuttige plaatsen in de gemeente, zoals standbeelden, opmerkelijke bomen en monumentenezw, kunt u onmiddellijk meer informatie opvragen.

- Facebook: een link naar de officiële FB-pagina van de gemeente Ukkel.

- Noodgevallen: alle nuttige noodnummers: politie, brandweer, ambulance, gasreuk, elektriciteitsstoring, …

- Fix my street: deze optie stuurt u door naar de applicatie Fix my street om problemen in de openbare ruimte onmiddellijk te melden (omgereden paaltjes, defecte verkeerslichten, putten in de weg, storende aanplanting, …).

 

De lancering van deze mobiele applicatie is een nieuwe uitdaging voor ons bestuur. Onze eerste doelstelling is een direct contact met de eigen inwoners verzekeren en de toegang tot gemeentelijke informatie vergemakkelijken. Deze applicatie kan nog evolueren en we zullen hierbij rekening houden met uw opmerkingen en suggesties om de applicatie nog beter en interessanter voor u te maken. U kunt ons contacteren via de applicatie zelf of via de dienst Communicatie.

Onze mobiele applicatie “Uccle 1180 Ukkel” is gratis beschikbaar via de Apple Store of de Play Store naargelang uw toestel. U kan de applicatie ook downloaden via de QR-codes die voornamelijk in de gemeentegebouwen opgehangen zullen worden.

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« december 2021 »
december
MaDiWoDoVrZaZo
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Agenda
Schattenjachten "Totemus" 03-04-2021 - 03-04-2023 — Ukkel
De Ijsbaan 22-12-2021 - 05-01-2022 — Homère Goossensplein
Aankomende agenda-items...

 

Samen voor groene straten!

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket