Facebook

Toegangsplan

Toegangsplan

Contacteer de gemeentediensten

Elektronisch loket

Fixmyuccle

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Economie / Horzelmarkt en -aperitief

Horzelmarkt en -aperitief

Elke vrijdag van 14 tot 19 u. ('s zomers tot 20 u.) op het Horzelplein aan de Horzelbrug, langs de groene wandeling.

Horzelmarkt

Na de lancering in mei 2016 en de tijdelijke stopzetting later dat jaar is de markt terug in een nieuwe vorm. Met de steun van Leefmilieu Brussel wordt de Horzelmarkt voortaan gehouden op het Horzelplein, waar een uitgelezen keuze kwaliteitsproducten wordt aangeboden.

In een landelijke omgeving kan iedereen kwaliteitsvolle producten uitkiezen en kopen aan een twaalftal kraampjes: fruit en groenten, fijne vleeswaren, tapenades en wijn, ... De Horzelmarkt biedt niet alleen de gelegenheid om boodschappen te doen in een groen kader, het is ook de kans om alleen, met familie of vrienden met een glas te ontspannen in de aperitiefzone. Het verheugt Boris Dilliès het dynamisme te kunnen voortzetten in deze wijk in volle groei, zowel maatschappelijk als economisch, met een nieuwe formule die vlot verkeer in de wijk garandeert en tegelijk ook het milieu respecteert. "Ik had beloofd het project grondig te analyseren want ik wilde absoluut een markt in de Horzelwijk houden. Ik heb woord gehouden! Na de analyse die we samen met Leefmilieu Brussel hebben uitgevoerd, hebben we besloten alleen stalletjes uit lichte materialen op het plein toe te laten. Er staan dus geen marktkramen meer op het stuk van de Sint-Jobsesteenweg langs het plein. Bijgevolg hoeft er geen straat afgesloten worden en is er geen impact op het verkeer," verduidelijkt hij.

De Horzelmarkt en het aperitief vinden elke vrijdag plaats van 14 tot 19 u. ('s zomers tot 20 u.) op het Horzelplein aan de Horzelbrug (langs de groene wandeling).

Logo Leefmilieu Brussel

Document acties

Lopende wegwerkzaamheden

Agenda

 

« december 2018 »
december
MaDiWoDoVrZaZo
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

 

Kaart met duurzame middelen

Agenda 21

Fairtradegemeenten

Energieloket