Facebook

Contacteer de gemeentediensten

Nieuw:
on-line afspraken
voor de diensten
Bevolking, Huisvesting en Stedenbouw

Elektronisch loket

Fixmyuccle

 

Wolvendael 668

 

Verklaring gegevensbescherming

U bent hier: Home / Bestuur / Cultuur / 1. Activiteiten die de dienst Cultuur aanbiedt

1. Activiteiten die de dienst Cultuur aanbiedt

Muziekfeest 2021 – Oproep tot Ukkelse muzikanten.

Het nieuwe muziekfeest komt eraan !

Om er een echt feest van te maken en lokale muzikanten in de kijker te zetten nodigt de dienst Cultuur Ukkelse muzikanten uit om een klein vergoed concert te geven vanaf hun balkon of deur.

In onze gemeente zal het muziekfeest plaatsvinden van 18 tot 20 juni.

Bent u een Ukkelse muzikant en heeft u interesse?

Contacteer de dienst Cultuur (cultuur@ukkel.brussels) vóór 10 april.

 

Tentoonstelling "Afdrukken" van Audrey Jacques

op het hek van het Wolvendaelpark
Het werk van deze Ukkelse fotografe, die details uit de openbare ruimte verheerlijkt, wordt tentoongesteld op het hek van het Wolvendaelpark.
Met haar telefoon grijpt Audrey Jacques de pracht van gevels, elektriciteitspalen of werfketen in onze gemeente, die uitnodigen om op reis te gaan.
Waar? Wolvendaellaan

Wanneer? maart-mei 2021

 
Foto: Joël Kockaert
 
 
Kunstenaarsparcours Ukkel-Linkebeek-Drogenbos 2021

 

Omwille van de gezondheidsmaatregelen zal de Kunstenaarsroute voor het eerst plaatsvinden in twee fases. Dit zal zo veel mogelijk kunstenaars de kans bieden te exposeren in zo veilig mogelijke omstandigheden.

Fase I vindt plaats in de weekends van 29-30 mei en 5-6 juni 2021 in Ukkel

Het betreft plaatsen waar tentoonstellingen konden blijven plaatsvinden (culturele plaatsen, galerijen, kunstcentrum, museumruimte, bibliotheken) en een reeks tentoonstellingen in de openbare ruimte.

Fase II, die plaatsvindt in het weekend van 25-26 september 2021 in Ukkel, Linkebeek en Drogenbos, zal alle Ukkelse kunstenaars toelaten om thuis, in hun atelier en op bepaalde andere culturele plaatsen te exposeren.

De Kunstenaarsroute ...

De Kunstenaarsroute staat open voor erg veel disciplines zoals schilderen, graveren, beeldhouwen, tekenen, fotografie, textiel- en sieradencreatie, design, boekbinden, video, bloemsierkunst, ... Tijdens deze artistieke wandeling op dit uitgestrekte grondgebied zal u ook installaties, optredens, lezingen, concerten, workshops en activiteiten kunnen ontdekken.

De bijzonderheden van deze 13de editie:

Dit jaar hebben we ervoor gekozen om fijn vakmanschap te laten zien. Een speciale focus zal worden georganiseerd in de Roze Hoeve op 29 en 30 mei en op 5 en 6 juni.

Toegangsvoorwaarden:

De doelstelling van het parcours is in de eerste plaats kunstenaars uit Ukkel, Linkebeek en Drogenbos bekendheid te geven en ontmoetingen tussen deze kunstenaars en het publiek te stimuleren. Om deel te nemen is het daarom noodzakelijk om in een van deze gemeentes te wonen, er een atelier te hebben, te studeren of te werken. Een kunstenaar zonder band met deze drie gemeentes kan wel uitgenodigd worden om samen met Ukkelse kunstenaars te exposeren in een atelier of residentie.

Binnenkort meer informatie in afwachting van de release van de catalogus van fase I...

 

Nieuwe poëzie- en slamwedstrijd rond het thema "Traagheid"

Deze eerste editie van deze wedstrijd heeft als doel verschillende poëzievormen in de spotlight te stellen en iedereen aan te moedigen om te schrijven. Het verbindende thema “traagheid” is geïnspireerd op de bijzondere periode waarin we ons vandaag bevinden.

Deelnemers worden verdeeld in drie categorieën van kandidaten: een professionele categorie, een volwassen amateurcategorie en een jeugdamateurcategorie (12-18 jaar). Een professionele jury kiest nadien uit elke categorieën de beste gedichten en ook het publiek zal een prijs kunnen toekennen.

U kan gedichten indienen in de volgende vormen: gedichten in vers, proza, haiku’s en slams. We sluiten de wedstrijd af met een grootse avond gewijd aan poëzie en slam in het Cultureel Centrum van Ukkel op dinsdag 27 april 2021. En de beste gedichten zullen nadien tot leven komen in de openbare ruimte.

Verzend uw werk vanaf dinsdag 1 december tot en met zondag 13 december naar cultuur@ukkel.brussels. Gebruik hiervoor het inschrijvingsformulier en vergeet zeker niet het reglement na te gaan.
Info: 02 348 68 31 - cultuur@ukkel.brussels

 

Le Repos en L'Angévine, twee kunstwerken van François Canart

Verder lezen...

   

 

 

Document acties